MINILiving at a glance !

av | sep 18, 2016 | Design, LDF2016, Mässor, Okategoriserade

img_1050

Idag startade jag min dag med att med möta upp Antonella från MINI, Oke Hauser som har kurerat själva utställningen MINILiving tillsammans med designern Asif Kahn, och några av de andra deltagarna för att kika runt lite snabbt på de olika utställningarna som ligger separat, men ändå med gångavstånd mellan varandra här i Shoreditch.
Ja, faktiskt bara ett stenkast ifrån hotellet, så att jag oroade mig för att jag inte skulle hitta dit var ju såklart helt onödigt.

img_1047

img_1050

img_1052

MINILiving är uppdelat i tre olika delar/områden, Productive Space, Relax Space och Connect Space, och den som syns i bild här ovan är den förstnämnda.
Detta brydde sig inte ekorren speciellt mycket om, han verkade mer tycka att det var ett bra ställe för connection, inte sant?

img_1054

img_1048

Själva installationen/projektet som MINI har gjort här i London under London Design Festival är är en uppföljare till den som man gjorde i Milano under Salone del Mobile tidigare i år, och går i grova drag ut på at inspirera oss alla och en var till ett nytt sätt att leva, framförallt i städerna där fler människor behöver få plats.
Ett öppnare och mera modernt levnadssätt där man tar tillvara på bortglömda och outnyttjade ytor i städerna, delar eller byter saker med varandra och på så sätt hushåller bättre med jordens resurser.
Urban Living, Urban Gardering, Uber, Airbnb osv jag listan kan göras lång med nya benämningar som bidrar till ett modernt levnadssätt av idag.
Vill du veta mer, kika HÄR

img_1053

Jag satte mig en stund där inne i själva huset som är fyllt med växter av alla de slag, som en stadsdjungel, där tanken är att man ska kunna ta med sig samt lämna nya växter om man vill.
Bilderna på mig fick jag hjälp med av David Pinto från Italien som har en väldig massa följare på Instgram, och nu även mig.

img_1065

img_1064

Om en liten stund ska jag möta upp de andra deltagarna igen vid Connect Space, för att socialisera lite med dem där inför vår gemensamma middag ikväll där vi ska få träffa initiativtagen bakom London Design Festival, utställningens designer Asif Kahn och få höra lite om deras visioner, spännande!

Ha en fortsatt fin kväll!

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *