Sängen och sovrummet i fokus för Viking Beds

ekpr_vikingbeds_sang_0kr_16423

Sovrummet är tycker jag personligen, hemmets viktigaste rum, det är där vi kopplar av och samlar energi för att vara pigga och alerta inför varje ny dag.
Ett skönt och rogivande rum, och den viktigaste möbeln är ju helt klart sängen, så att investera i en riktigt bra kvalitetssäng, härliga täcken och kuddar är verkligen en investering för att må bra.
Sömnen påverkar oss alla så otroligt mycket och är tillsammans med bra kost och motion grundstenarna för ett hälsosamt och friskt liv.
Tänk känsla och harmoni snarare än rent estetiska parametrar, så har du kommit en bra bit på vägen,
Utgå från sängen som ska vara i fokus, övermöblera inte och sen är det bara att välja textilier osv som som man gillar extra mycket.

Och vad är då en bra kvalitetssäng?
Ja, det kan ju kanske vara lite svårt att bena ut när marknaden översvämmas av olika sängvarumärken som säljer flotta sängar till priser från höga till väldigt låga priser, men som rent utseendemässigt ser nästan likadana ut.
Utseendet är faktiskt inte det viktiga här utan det gäller att fråga sig fram, läsa på kring fakta för att ta reda på vad sängen är tillverkad av, var den tillverkas osv.

ma-simple-thumbs-2-php

Senast när jag var uppe i Stockholm för olika pressvisningar fick jag nys om Viking Beds, eller rättare sagt så var det först och främst en mycket tjusig sänggavel från dem som först fångade mitt intresse.
Och eftersom jag inte kände till Viking Beds sedan tidigare och är ganska nyfiken av mig, så tog jag reda på en hel massa om Viking Beds och deras produkter.

Viking Beds är fick jag reda på, ett familjeföretag som har sin bas i Småland och närmare bestämt i orten Landsbro.
Deras sängar ä resultatet av deras strävan efter att hitta formeln för den perfekta sängen som ger den bästa sovkomforten och sömnen.
Stor vikt och fokus lägger man på att se hur nya typer av material kan kombineras med traditionellt hantverk, och arbete ger resultat, för inte mindre än 3 år i rad har Svenska Möbelundersökningen utsett Viking Beds till det bästa sängvarumärket på marknaden.

namnl%c3%b6s

Sängsortimentet består av de olika modellerna ramsängar, continentalsängar eller ställbara sängar, och tex deras continentalsäng består av en resårbotten och en vändbar resårmadrass vilket är en av anledningarna till varför de är så populära, hela uppbyggnaden av sängen ser man HÄR.
I botten på ramsängarna finns en ordentlig träram som alltid innehåller minst två resårnivåer med olika fasthet som med tiden anpassar sig efter kroppen.
De ställbara sängarna har olika ligg och sittvinklar för att exempelvis kunna läsa, titta på TV eller arbeta med datorn, och här kan man välja mellan Flex, DuoFlex och Multiflox.
Det som jag också gillar riktigt mycket är deras hemsida, för där får man en jättebra överblick över de olika modellerna, de olika textilierna (med toppenbra färgåtergivelse) som man kan välja mellan, all information kring produkter och material osv.

ekpr_vikingbeds_sang_0kr_16425 Inspirationsbilder från Viking Beds

Också återkommer jag igen till deras sidoprodukter, det var ju trots allt tack vare den otroligt fina sänggaveln som jag först fick upp ögonen för Viking Beds.
I produktsortimentet finns alltså förutom sängarna även en rad olika bäddmadrasser, olika sängben att välja mellan, gavlar, textiler och sovrumsmöbler i olika färger, former och material.
All sängtillverkning sker i Småland i Landsbro och Berga medan textilierna endast textilerna produceras utomlands.
Allt som är närproducerat och där stor vikt läggs vid materialval och hög kvalitet är ett bra val när man står inför olika produktval tycker jag.
Att välja en produkt som produceras i Sverige innebär ju dessutom att man skär ner på transporterna och belastningen av miljön, och det har ett stort värde för oss alla och en var.

Och nu sitter jag här och funderar om jag kanske skulle ta och kontakta Viking Beds för att höra om det finns möjlighet för mig att skicka in mitt specialbeställda perfekt rosa tyg, för att få gjort en sådan fin sänggavel som den jag såg i Stockholm.
Jag hoppas på det!

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.