Malmö Saluhall – nu händer det grejer!

av | sep 10, 2016 | Design, Inredningshjälpen tipsar!, Okategoriserade

skarmavbild-2016-09-10-kl-18-20-53

När Malmö Saluhall skrotades för ett hotellbygge inne i stan, för vad kan det vara en ca 8 år sedan, var det ibland det dummaste som kan ha gjorts i Malmö det året (åtminstone) och fram tills nu har alltså Malmö fått klara sig utan en härlig saluhall.
Men, nu är det snart dags för en sprillans ny Malmö Saluhall att öppna i stan, på intiativ av syskonen Martin & Nina Karyd.

skarmavbild-2016-09-10-kl-18-26-26Skärmdumpar Malmö Saluhall

Beskrivningen är kort och koncist ”Himmelriket för matälskare” och arkitekterna bakom själva byggnaden är inga mindre än Gert Wingårdh och Joakim Lyth.
Där kommer vi från och med november 2016 hitta bland andra, bla Söderberg & Sara, Holly Greens, Malmstens fisk & Kök, Limhamns Kött & Vilt, Frukt & Grönsakshallen mfl.
Och nu i dagarna har det även avslöjats att populära blombutiken Bunches som finns på Fredsgatan i Göteborg och i Stockholm nu även öppnar en butik i saluhallen i Malmö.
Mycket trevligt, tycker jag!

2-webb-151335 Pressbild Olsson & Gerthel

Och ännu trevligare blir det, för även inredningsbutiken Olsson & Gerthel öppnar en butik i själva saluhallen som kommer att var inriktad mot köksprodukter och vackra ting till det dukade bordet.
Kanske lite i stil med Artilleriet Kitchen?
Jag ser fram emot öppningen, vem vet om jag är snäll kanske jag blir inbjuden till premiären?

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *