Temautställningen – Formex Nordic Me

av | aug 26, 2016 | Design, Formex, Mässor, Okategoriserade

IMG_0273

Här kommer så det utlovade inlägget med bilder från temautställningen på Formex Nordic Me, som skapats av CoDesign.
Som jag skrev tidigare, så var det otroligt svårt att fotografera utställningen, vilket dels berodde på själva tunnelformen, samt att man försökt iscensätta det nordiska ljuset, eller framförallt Norrskenet som man kan uppleva framförallt i Norra Sverige, i form av skiftande belysning.
CoDesign/Sanna Gebeyehu vill med utställningen visa en lite annan sida av det nordiska uttrycket, ja annorlunda än det som kanske förväntas, och på så sätt inspirera till att se vårt nordiska arv med lite andra ögon och nya möjligheter.

IMG_0275

Temaställningarna brukar vara välbesökta och även vara föremål för diskussion, åtminstone oss inredningsbloggare emellan.
Intrycket som jag fick av samtalen att tyda, så var det här inte den allra bästa utställningen som skådats i Formex historia.
Jag personligen har lite svårt att se varför man dels ska ha en trendställning där restaurangen finns, och dels en tema/trend-utställning på entrétorget
Kanske kunde man gjort något annat av en utav de båda ytorna?

IMG_0276

Ett förslag vore att flytta scenen där alla de intressanta föredragen som hålls under Formex, äger rum, till entréhallen.
Inklämt allra längst ned i ett hörn i A-hallen är en oförskämt dålig plats, tycker jag.
Jag hittade dock dit (såklart) för att bla lyssna på Frida/Trendenser’s föredrag om hållbarhet och miljötänk ur inredningssynpunkt, ett jättebra och tänkvärt ämne, inte minst i dagens rådande slit och släng samhälle.

FullSizeRender

IMG_0274

IMG_0277

Utställningen var som sagt skapad av CoDesign som även gjorde utställningen The House Cat vid höstupplagan av Formex 2015.
CoDesign är ju i grund och botten en arkitektfirma och det syntes mera tydligt vid den förra utställningen, och även materialvalen med trä i olika former som utgångspunkt för att associera till det nordiska uttrycket kändes mera påtagligt då vilket är fullt förståligt då temat för årets utställning är ”Breaking Through Convention”.
Inne i själva tunneln fanns det mängder av saker som hämtats från utställare på mässan i vanlig ordning, för att visa vad som är aktuellt just nu och för att inspirera besökarna redan innan de äntrar mässhallarna.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen: Formex 2016 Nordic Me – Favoriter och Trender

    […] hela upplägget, inte minst när det gällde mässans föreläsningar som precis som jag tidigare påpekat, borde lyftas fram till en bättre placering än längst ned i ett hörn bakom alla doftljusen och […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *