Mimou Hösten 2016

av | aug 25, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

8FullSizeRender

Idag startade jag min dag med en härlig pressvisning som hölls av ett varumärke som jag verkligen gillar, nämligen Mimou, som under de senaste åren gått från klarhet till klarhet till klarhet.
På plats fanns Malin Karstensson som driver Mimou, och berättade om hennes visioner, designen och hela filosofin bakom produkterna, tillverkningen och allt som genomsyrar företaget.

9FullSizeRender

Kärleken till produkterna och hennes ställningstagande när det gäller hållbarhet, kvalitet och inte minst långsiktighet inspirerar mig otroligt mycket, och det var mycket trevligt att äntligen få en pratstund med Malin.
Vilken start på dagen, bästa!
På plats fanns flera fina miljöer uppställda så jag tänkte visa mina bilder idag i väntan på de tjusiga pressbilderna, så får ni iallafall en liten glimt av det hela så länge, ok?

13FullSizeRender

12FullSizeRender

10FullSizeRender

De tjusiga lamporna lanserades ju i våras i samband med tapetkollektionen Artisan Flowers, tillverkade av fin keramik, och här ser vi verkligen prov på form och funktion i fin symbios!

3FullSizeRender

4FullSizeRender

Man kan säga att att det är en vidareutveckling av kollektionen Handmade som lanserades för ganska exakt ett år sedan.
Ett statement i dagens konsumtionssamhälle där man vill bevisa det går att tillverka en lustfylld och långsiktig kollektion på ett hantverksmässigt sätt med omsorg både om människa och miljö.
Ett steg bort ifrån massproduktion, slit och släng och produkterna tillverkas småskaligt i norra Thailand.

2FullSizeRender

Bland nyheterna ser vi bland annat fina produkter till det dukade bordet, och en av de stora trenderna just nu är ju prickigt/stänkmålat porslin, och det ser ser vi även hos Mimou hösten 2016.
Och om vi ska tala vidare om trender så är det just produkter med hantverkskänsla och unikitet som ligger rätt i tiden, och det kan man ju minst sagt säga o produkterna från Mimou lever upp till.

16FullSizeRender

Kollektionen består av allt från textil och papper till handmålad keramik och handflätade sjögräsprodukter, handtryckta textilier, sidenplädar, sidenkuddar med fina detaljer osv, och nu hösten 2016 ser vi även här att kulörena som dominerar är blått, grönt, lite brända rostiga toner, pudrigt rosa men också vilsamma vanlijvita nyanser.
Pudrigt rosa och vanilj/beige är ju mina personliga favoritkulörer så här vilade mitt öga en stund extra men sammantaget ett mycket fint sortiment med en härlig värdegrund som bas.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen: Mimou AW 2016 – Pressbilderna

    […] visade ju förvisso mina egna bilder från Mimou’s pressvisning häromdagen, men idag bjuder jag även på de fina pressbilders här hos mig som fotograferats av […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen: Mimou Pure Pink

    […] (skojar bara), jag som älskar rosa över allt annat! Minou’s fina porslinsserie som finns sedan tidigare med tallrikar, skålar i olika storlekar, en servingssked, tesked, vingskål, saltburk osv i olika […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *