Village AW 2016 i samarbete med Staffan Holm

av | aug 24, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

mezu7ievlgdt8jxrz3zd

Village’s höstkollektion 2016 får inleda onsdagens blogging här hos mig, och nytt för i år är designsamarbetet med den prisbelönta designern Staffan Holm.
Bland de nya produkterna ser vi föremål tillverkade av glas, gjutjärn och kalksten, som ju samtliga är gedigna hållbara naturmaterial, hyllningar till hantverket och omsorgen om miljön, vilket är viktiga hörnstenar för Village

sk8h4j6qhep65hqbsnnq

udtw66bksade9m1q5wgf

b8xgdmbkghokotiiipfy

Staffan Holm och Village har skapat produkter i tre nya material, en vas i glas, skål och ljusstake i gjutjärn och ett uppläggningsfat i kalksten.
Tillverkningen har skett i nära samarbete med Skrufs Glasblåseri, Skepphults och Thorsbergs stenhuggeri.

qm8kmf5gjwgs362skte8

mjw0cangot1fz9bngfma

I höstkollektionen finns också en pall i Europeisk Ask formgiven av Staffan Holm, och inspirationen till pallen har han hämtat från skandinaviska bondesamhället till brittisk Shaker och Japanskt hantverk.

xl22j3qriulfotjcvczf

qoywwtekq6ayzlpittjl Pressbilder Village

Vidare ser vi ekologiska yllefiltar gjorda i naturfärgad svensk ull, genuina träprodukter samt skinnprodukter i svenskt vegetabiliskt garvat läder.
I kollektionen ingår dessutom en liten serie betongprodukter med läderdetaljer signerad formgivaren Anna Christians.
Kollektionen visas på Formex 2016, så där tänker jag ta mig en närmare titt på produkterna, och för dig som undrar, så kommer produkterna att finnas ute i butik i oktober.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Triss i svenskt glas | Living by W

    […] Village satsar på en ny serie i höst i samarbete med designern Staffan Holm. Jag tycker att hela Village:s varumärkesidé med att ta utgångspunkt i olika naturmaterial är sympatisk. Det känns som om tanken är mer inriktad på något bestående, än att skapa snabba trendprylar till konsumtionshjulet. Tidigare har man haft produkter i trä, betong, textil och läder. Nu kommer glas, gjutjärn och kalksten. Jag tycker mycket om vasen Beatrice som produceras hos Skrufs. Precis som Holm beskriver sin design är jag svag för vaser som förutom sin funktion som blombärare, har skulpturala egenskaper och därmed kan stå för sig själv. Pressbild. Fler bloggare om Village: By Emma & Inredningshjälpen. […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen: Udon Chair- design Staffan Holm för HEM

    […] är helt klart i strålkastarljuset den här hösten, så sent som i förra veckan lanserades ju dessa fina produkter som även de har fokus på det nordiskt avskalade, naturliga och […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *