IKEA – augustinyheter KÖK 2016

av | jun 22, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IMG_1135

Augustinyheterna hos IKEA är så pass många att jag valt att dela upp det på tre olika inlägg, igår visade jag IKEA VARDAGEN , och här i detta inlägget tänkte jag visa dig köksnyheterna som komma skall.
Nu kikar vi vidare!

IMG_1137

Köksluckorna som du ser här ovan heter KALVIA, en alternativ kökslucka skapad av modedesignern marin bergström som även är aktuell med kollektionen SVÄRTAN.
En lucka skapad för öppna planlösningar där man vill ge köket en mer personlig och rumslik karaktär.
Sex olika motiv från Martins målningar med djärva, grafiska motiv har tryckts direkt på IKEA’s högkvalitativa köksluckor (med 25 års garanti) i sex olika storlekar.

IMG_1134

IMG_1138

BARKABODA bänkskiva har ett toppskikt av massiv valnöt på en kärna av spånskiva, vilket ger ett utseende av massivt trä men spar på resurserna ur miljösynpunkt.
Bänkskivan klarar både vatten, fukt, värme och repor och är det perfekta valet när du vill skapa ett personligt kök.

IMG_1148

Nya vita köket KNOXHULT byggs med moduler, har en bänkskiva med träeffekt och passar för alla olika typer av kök, funktionellt och snyggt.

IMG_1144

IMG_1143

I augusti uppdateras ett urval av IKEA’s inbyggnadsdisk- bänkar med nya former, storlekar och antal hoar.
Uppdateringen är ett resultat av att man undersökt vilka funktioner som behövs för olika typer av köksaktiviteter.
Till exempel har diskbänken NORRSJÖN fått en stor ho som är perfekt för aktiviteter som att vattna blommor, fylla hinkar till städning, hantera tvätt eller till och med bada en bebis. Diskbänken HILLSJÖN har i stället en större och en mindre ho, vilket är smidigt när du behöver kunna diska och skölja.
De nya diskbänkarna tillverkas i rostfritt stål som är ett hygieniskt, starkt och hållbart material som är enkelt att hålla rent och har 25 års garanti.

IMG_1142

IMG_1139

De nya diskbänkstillbehören i serien GRUNDVATTNET gör de dagliga sysslorna i köket enklare. Tillbehören förenklar allt från sköljning och tillagning av maten till diskning och effektiv förvaring.

IMG_1140

IMG_1141 Pressbilder IKEA

Sist men inte minst ser vi det fristående minköket SUNNERSTA som passar för små ytor och formgivare är Henrik Preutz.
SUNNERSTA har utformats för en enkelhäll som kan ställas undan när du vill frigöra yta för att diska eller skära och hacka mat och under bänkskivan finns plats för en liten kyl.
SUNNERSTA minikök inkluderar diskbänk, rullbord för extra förvaring, och kan kompletteras med de specialutvecklade vitvarorna TILLREDA.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Jackie

    Köksluckorna av Martin Bergström är jättetjusiga, men jag är nyfiken på vad själva stommen på bilden heter? Är även den IKEA?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *