IKEA VARDAGEN – en köksserie i vitt och svart

av | jun 21, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IMG_1114

IKEA’s fortsätter som sagt att lansera sina nyheter på rullande band, och näst på tur att visa upp sig har vi köksserien VARDAGEN som kommer ut i butik till nu till hösten 2016.
En serie med köksprodukter i en traditionell stil och vi ser både produkter för det dukade bordet, kastruller och bakredskap.
Serien är enligt IKEA gjord i ärliga material som klarglas, stengods och metall med syfte att skapa slit- starka artiklar i en design som håller över lång tid.

IMG_1113

IMG_1112

IMG_1119

IMG_1115

VARDAGEN porslin och glas erbjuder enkla, tidlösa och hållbara föremål för köket och det dukade bordet.
Vi ser porslin med mjuka, runda former som framhäver maten och det som serveras, simplicity, ja utan några större utsvävningar med andra ord.

IMG_1118

I serien VARDAGEN ingår robusta grytor som har en botten i rostfritt stål med ett mellanskikt av aluminium som ger en jämn och energieffektiv värme samt minskar risken för att maten bränns vid. Vi ser små detaljer som kopparnitar på handtagen, vilket ger en traditionell känsla, vilket var viktigt för seriens formgivare Henrik Preutz, Wiebke Braasch, Ola Wihlborg och Nike Karlsson.

IMG_1121

IMG_1116

IMG_1122

IMG_1117

Traditionella formar för kakor, pajer och bröd ingår också i kollektionen.
Formarna är tillverkade i anodiserat aluminium som gör dem extra tåliga och slitstarka samtidigt som de också går att återvinna.
VARDAGEN baktillbehör inte har någon ytbeläggning vilket ger dem längre livslängd än formar med non-stickbeläggning och gör ingen skillnad för bakresultatet enligt produktutvecklaren David Granath.

IMG_1120

IMG_1123

IMG_1124 Pressbilder IKEA

Och som en direkt motpol till det vita porslinet som jag visade i början av inlägget, så innehåller kollektionen även en svart variant.
Svart eller vitt eller kanske en kombination av dem båda?

VARDAGEN kommer hos IKEA i augusti 2016.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen: IKEA – augustinyheter KÖK 2016

    […] hos IKEA är så pass många att jag valt att dela upp det på tre olika inlägg, igår visade jag IKEA VARDAGEN , och här i detta inlägget tänkte jag visa dig köksnyheterna som komma skall. Nu kikar vi […]

    Svara
  2. Annika

    Så mycket fint ! Får nog byta ut lite av det jag har i stugan tror jag.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *