Vårens utställning på Svenskt Tenn – ”Inspirationer Då och Nu”

av | apr 8, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

aewljne734yvez1xay7a

Som du säkert noterat vid detta laget så älskar jag Svenskt Tenn och besöker så gott som alltid den tjusiga butiken på Strandvägen i Stockholm när jag är där.
Förutom själva butiken så finns det ju en utställningsyta där olika teman osv brukar presenteras, och nu är det dags för vårutställningen ”Inspirationer Då och Nu” som öppnar idag den 8:e april.

vjt4fcxnjyax0dvpytkb

vrcg5pn05o5ua7tgmsrc

Den här gången är det inredningsarkitekten och möbelformgivaren Annika Reuterswärd som har gjort utställningen, en utställning indelad i fyra olika rum med olika färgteman som minner oss om Estrid Ericson och Josef Franks storhetstid.
Sköna sittmöbler, ett dukat bord och en tänd brasa samsas med fågelkvitter och mängder av gröna växter som tillsammans suddar ut gränsen mellan ute och inne.

vwmktvwvoonmfze2kmym

wslbktdukpkkriyt8yzr

if8wa9cfopoufu4v5bf6 Pressbilder från Svenskt Tenn

Annika Reuterswärd inledde sin karriär som nyskapande stylist- och designskribent för veckotidningen Femina, därefter arbetade hon på Sköna Hem, och hon ha betytt mycket för svenskt inredningskonst genom åren.

”För mig har Svenskt Tenn alltid funnits med som en ständig inspirationskälla och nu, i slutet av mitt yrkesliv är cirkeln sluten. Jag har återigen fått kurera en utställning för Svenskt Tenn, denna gång med min tolkning av Estrid Ericson och Josef Frank. Utställningen är kompletterad med delar av min egen formgivning och även verk från några av mina samtida kollegor. Jag hoppas innerligt, att både Josef Frank och Estrid Ericson hade godkänt min tolkning” säger Anika Reuterswärd.

Utställningen öppnar 8 april och pågår fram till och med 22 maj 2016.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *