Fritz Hansen – Objects

av | apr 8, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

Salone del Mobile 2016 som går av stapeln i Milano under nästa vecka kan nog utan tvekan räknas som en av årets allra största scener för inredning, design och trender med hela världens blickar riktade på sig.
Jag har besökt mässan i flera år i rad och jag älska stämningen, myllret på mässan och alla de fristående utställningarna runt om i staden.
Det kostar en slant att besöka Milano den veckan, inte minst hotellpriserna är hutlösa, men jag ser det som en investering både i Ethimo, By AGUS och bloggen.

070416_4

Inbjudningarna och förhandsglimtarna är många och idag fick jag nys om Fritz Hansen’s  nya accessoarkollektion Objects som de kommer att premiärvisas i deras butik inne i stan.
Totalt tolv olika inredningsdetaljer som designats av bla Jaime Hayon, Studio Roso og Wednesday Architecture.
Här ovan ser vi Arne Jacobsen’s The DOT som han designade 1954 i designprocessen kring Myran.

GAB4256_Fritz H_Oeregaard_0174

Foldable Tray Table – ett bord som designades redan 1958 av Willumsen & Engholm realiseras nu.
Här ser vi även vasen Ikebana (betyder arrangera blommor på japanska) som ju faktiskt påminner lite om vasen Äng, eller?

FH_ACC_01_025_LOW

High och Low vaser designad av Jaime Hayon.

GAB4256_Fritz H_Oeregaard_0167

Pläden Throw tillverkad av kashmir eller merinoull, kudden Vertigo designad av Arne Jacobsen och brickan Stack som finns i två olika storlekar.

070416_5

070416_3

070416_2 Pressbilder från Fritz Hansen

Vill du veta mer om samtliga nyheter så kika på Fritz Hansen’s hemsida, jag kommer garanterat att försök hinna med att besöka butiken.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

3 Kommentarer

 1. Inredningshjälpen: Milan Design Week 2016

  […] Hansen visade upp deras sprillans nya kollektion med accessoarer och styling i butiken var gjord av ingen mindre än duktiga Christine Rudolph. Och ett tjusigt Egg […]

  Svara
 2. Inredningshjälpen: Fritz Hansen -latest news 2016

  […] har ju redan visat er årets stora nyhet hos Fritz Hansen , deras accessorkollektion Objects som de premiärvisade och hade till försäljning under Salone del Mobile som nyss gick av […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen: Fritz Hansen Objects AW2016

  […] i år ja faktiskt i samband med Salone del Mobile laserade danska Fritz Hansen deras allra första accessoarcollection Objects som fick ett mycket fint välkomnande vid lanseringen. Syftet med Objects-kollektionen är att […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *