Är mobbning ok ibland?

av | mar 14, 2016 | Bloggkärlek, Livet, Okategoriserade

3D7A9748

Det här inlägget handlar inte det minsta om inredning, design eller trender men jag kände att jag för en gångs skull skull ta mod till mig och agera lite åsiktsmaskin i ett ämne som gör mig ledsen och arg om vartannat.
Mobbning och elakheter, skitsnackande och rykningsspridning är det vidrigaste jag vet och jag ställer mig frågan som ni ser här ovan, Är mobbning ok ibland?

Är det ok att ha vilka åsikter som helst om andra, sprida dem i det tysta eller ännu värre basunera ut dem via feta rubriker?

Igår när vi kom hem hade jag förväntat mig att mötas av löpsedlar med gratulationer och stående ovationer till vinnaren av Melodifestvalen 2016 men nej, de rubrikerna var svåra att hitta.
Istället var det en massa negativa skriverier om att låten var för dålig, att 17-årige Frans var dålig och inte minst andra artister som uttalade sig om hur chanslös Frans är i finalen.
Även Molly’s och Danny’s stundande bröllop verkade vara en mer glädjande nyhet för många av journalisterna.

Jag tycker att det är högst osmakligt, söndrande och helt totalt onödigt att bete dig på ett sådant sätt mot en 17-årig kille som inte är direkt van i sammanhanget heller.
Och kom inte dragande med att det är något man får tåla om man har valt att vara offentlig, för det argumentet köper inte jag.
Vad hände med alla människors lika värde, anti-mobbning kören som så då fint stämde in förra året när Måns Zelmerlöw vann med en låt med sådant budskap, och snälla berätta för mig varför det år 2016 är helt ok för vuxna människor att mobba och bete sig illa mot andra bara för att de kan?
Hur kan vi ens vara förvånade att det förkommer mobbning bland barn i olika åldrar när de som ska uppfostra och vara förebilder inte har mer vett än då här?

Händelsen igår får figurera exempel på ett beteende som jag tycker mig ana allt oftare ibland människor som vi ändå får anse som vuxna.
Sarkasmer, ironi och små tjuvnyp här och var som sätter djupare spår än vad man kanske kan ana, jag personligen kommer aldrig att vilja vara en del av sådant snicksnackeri.
Aldrig.

Helena har skrivit ett fantastiskt bra och tänkvärt och bra inlägg, och det var faktiskt tack vare henne som jag tog mod till mig och skrev mina innersta tankar idag.
Bloggkärlek i dubbel bemärkelse får starta min vecka.

Var snälla mot varandra!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

4 Kommentarer

 1. camilla raihle

  Håller med, Anette! Jag blir riktigt förbannad. Så lågt av Aftonbladet.

  Svara
 2. Irene

  Jag tänkte exakt likadant när jag läste alla rubriker. Vart tog all glädje vägen. Varför alla dessa påhopp på en urgullig kille som i mitt tycke var fantastisk som vågade stå där och sjunga inför denna jättepublik. Tycker det är så tråkigt att vi tydligen inte längre kan vara glada och positiva utan bara ska racka ner på varandra. Det var riktigt obehagligt. Heja Frans jag håller på dig.

  Svara
 3. Lena J

  SÅ BRA SKRIVET!!
  Har några favoritbloggar som jag följer, bl a din Anette. Brukar inte skriva några kommentarer utan tittar och läser endast. Men nu kan jag inte låta bli. Så underbart att någon vågar ryta till mot denna negativa journalistik som vi möts av. Man blir ju skogstokig av allt som skrivs.
  Var finns empatin idag? Är det OK att skriva ner en stackars 17-åring i stället för att gratulera till vinsten. Undrar om vissa journalister sover bra om natten.
  Tack för en mycket intressant blogg.

  Svara
 4. admin

  Jag brukar akta mig för att ventilera mina personliga åsikter här i bloggen, men som sagt, igår kunde jag inte låta bli.

  Blir såklart jätteglad att höra att du tycker om min blogg.

  Kram

  Anette

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *