ICA presenterar ”Så släcker du en köksbrand” (sponsrad video)

av | feb 23, 2016 | Annons, Design, Okategoriserade

Idag har jag ett viktigt budskap som jag vill förmedla till Dig i samarbete med ICA.
För visst är det så att det dyker upp förmaningar om försiktighet med levande ljus och risk bränder väldigt intensivt runt juletid och ungefär när grillsäsongen drar igång, men däremellan not so much.
Men självklart händer det olyckor hela året runt och inte bara vid nyss nämnda tillfällen, så därför kommer här en påminnelse och uppmaning till försiktighet när det gäller tiden däremellan.

Visste du tex att det är just i köket som de flesta brända uppstår, men konstigt nog är det bara var fjärde hushåll som har placerat en brandsläckare just där?
Vid närmare eftertanke så gäller det även hemma hos mig, jag har nämligen endast en brandvarnare i hallen och en i sovrummet.
Matlagning och att vistas i köket är ju en stor del av vardagen, ja jag personligen brukar likna köket vid hemmets hjärta, det är ju oftast där som allting händer.
En gryta som kokar torr, fritering av mat eller kvarglömda ljus på matbordet, ja det finns många olika alternativ att nämna och lyckor sker ju för att det är just ett olyckligt tillfälle uppstår.

Kika på videon här nedan som ICA Försäkring har tagit fram, en film som innehåller nyttig information om hur du ska gå till väga när olyckan är framme, och brand uppstår i hemmet.

En brandsläckare eller flera beroende på hur stort hem man har är en jättebra och livsviktig investering, och att ha en brandsläckare nära till hands är också att rekommendera.
Jag som är intresserad av inredning, design och trender vet att det idag fans massor med olika snyggt designade brandvarnare och brandsläckare som gör det lite lättar att anpassa dem till hemmamiljö, om nu det kan anses som viktigt alls i sammangänget?
Kunskap och försiktighet, det kan man åtminstone aldrig bli för gammal för att ta anamma!

*Inlägget är skrivet i samarbete med ICA

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Sofie

    Super viktigt inlägg verkligen och vi fick en tankeställare här hemma. Vi har ingen brandsläckare alls hemma:O därför tar jag tacksamt emot tips på snygga brandsläckare!! Vart finns sådana?!
    Tack för en toppen blogg!

    Sofie

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *