Design Bar – All the fun at the fair

av | feb 14, 2016 | Design, Mässor, Okategoriserade, Stockholm Design Week 2016, Veckans Inredningsnyheter

IMG_8889

Då börjar vi närma oss slutet av mina rapporter från Stockholm Furniture & Light Fair 2016, någon måtta får det faktiskt va på det hela.
I detta inlägget tänkte jag visa er lite bilder från Design Bar som alltid är ett måste för mig att besöka, eftersom fin inredning och god mat i kombination är svårslaget om du frågar mig.
Förra årets upplaga såg ju ut så här , det kanske du minns och min favorit hittar vi ännu längre tillbaka i tiden .

IMG_8888

I år var det den prisbelönte arkitekten Andreas Martin-Löf som med konceptet ”All the fun of the fair” utformat en skön och ombonad helhet som inte kändes fullt så skandinavisk i stilen som de föregående två årens upplagor som jag nyss nämnde.
Nej mera internationell klass, ja lite som när man bor på de stora hotellkedjornas hotell i Asien med heltäckningsmattor och sköna fåtöljer, ja iallafall i ena delen av restaurangen som ni ser.
Även här ser vi de mest frekvent förekommande färgerna under mässan, ljust aprikosrosa, brända vinröda toner, grågrönt, terrazzo och stora växter som en del av inredningen.

IMG_8892

Designbaren som är som sagt en blandning av designutställning och toppklass-restaurang, där mat och miljö samspelar, och denna gången i samarbete med den prisade kocken Fredrik Eriksson som är krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Asplund, samt ordförande för juryn i tävlingen Årets Kock.

IMG_8891

IMG_8893

IMG_8890

Jag åt faktiskt där vid tre tillfällen och hann med att smaka på en hel del av rätterna som var väldigt goda.
Svenska klassiska maträtter tillagande med våra finaste råvaror som vi har att erbjuda här i Norden, OCH det var faktiskt hör och häpna stort fokus på vegetariska alternativ vilket inte hör till vanligheterna, så tummen upp från mig!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Jenny

    Läckert! Var kommer de fina svarta stolarna i från :)?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *