Svenskt Tenn – As if by Chance

av | feb 9, 2016 | Design, Mässor, Okategoriserade, Stockholm Design Week 2016

image

Igår var det som sagt pressdag på stan, och jag tänkte visa er lite nyheter som jag spanade in under dagen, och först ut är utställningen As if by chance på Svenskt Tenn som har gjorts av Mikael Bergqvist och Olof Michelsen.
En lite annorlunda och betydligt mera vardaglig och förlåtande, ja mer rakt upp och ned som det kunde se ut under den tiden då Josef Frank och Estrid Ericsson verkade.
Och det är ju exakt så som tendenserna ser ut just nu, att inreda efter sin egen stil och smak, ju enklare och mera rustikt desto bättre.
Anything goes , länge du själv trivs!

image

image

Det hela bygger på Accidentismen, dvs det ser ut som om det blivit som det är av en händelse, men så är det såklart inte alls..
Som grund för utställningen ligger tre gamla fotografier från miljöer skapade av Josef Frank under hans levnadstid som sedan mer eller mindre återskapats rakt upp och ned.

image

image

Ett snabbt svep i butiken hanns även med, och det var superfint i vanlig ordning.
Här ovan ser vi den ”nya” stolen Stol 5, som designades av Josef Frank men som nu först har tagits upp i produktion igen.
Böjträstolar har ju under de senaste åren blivit otroligt populära, och den här varianten är riktigt fin tycker jag.

image

Jag ska försöka hinna besöka Svenskt Tenn igen under veckan, eventuellt ska jag köpa en liten present till mig själv för att fira att mitt Instagram-konto växer så det knakar just nu.

På väg mot 20K, knappt jag tror att det är sant!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *