Igår kikade jag även på nyheterna från Smaller Objects, Claeson Koivisto Runes eget varumärke, och nu har de även bjudit in en rad andra namnkunniga designers att bidra med produkter till sortimentet.
Och inte vilka designers som helst, kolla här nedan så förstår ni vad jag menar!

Ingegerd_Råman-photo-by-Knut-Koivisto-683x1024

Först ut har vi en skål som heter One Happy Cloud som kan användas till soppa, sallad, efterrätt och säkert ännu mer om man så vill.
Skålen formgavs av ingen mindre än Ingegerd Råman redan 1997 för den legendariska japanska restaurangen One Happy Cloud i Stockholm, ett av Claesson Koivisto Runes första designuppdrag.
One Happy Cloud för Smaller Objects tillverkas i matt antracitgrått glaserat stengods av Gustavsberg.

SmallerObjects-One-Happy-Cloud_InContext-682x1024

“När pojkarna frågade blev jag överförtjust. Vid den tiden gjorde jag det mesta av min keramik själv. Jag drejade för hand alla skålar till restaurangen. Insidan har en invikt kant som hjälper till att få grepp med ätpinnar på t. ex. nudlar. Eller fånga upp grytbitar med sked. Jag har alltid ansett att funktion och skönhet väger lika”, säger Ingegerd Råman.

SmallerObjects-Tab-Note_InContext-1024x768

Anteckningsbok designad av Nendo/Oki Sato, som tillverkas enligt japansk bokbindartradition med matt tråd vilket gör att sidorna enkelt kan rivas av.
Sidorna i boken är tomma, utan linjer eller marginal, ryggen är enfärgad, oblekt eller gråsvart, och har designats för att vara så vacker som möjligt när man radar upp dem i bokhyllan.

SmallerObjects-Puntino-Pillow-1024x744

Puntino är den andra kudden i Smaller Objects kollektion och den har designats av Giulio Cappellini, den legendariske grundaren av det italienska möbelmärket Cappellini.
Han fick uppdraget att formge textilen Puntino 2005 av Claesson Koivisto Rune, som då fungerade som creative directors för Väveriet.
Trion önskade ett mönster som skulle förmedla känslan och elegansen hos en skräddarsydd kostym.

SmallerObjects-Little-Big-Ear-1024x930

Little Big Ear – design Luva Nicetto

SmallerObjects-Panama2-1024x1011

Hattpinnen Panama, en god investering för den som vill vara rädd om sin hatt.
Tillverkas av ask och designad av Claesson Koivisto Rune.

SmallerObjects-Saddlers-Tag_InContext-759x1024Pressbilder från Smaller Objects

Sist ut i raden av nyheter ser vi en personlig bagage-tag i rejält s. k. remläder, samma slags läder som används för sadeltillbehör av legendariska Tärnsjö Garveri.
Saddler’s tag blir ett sätt att “tagga” ditt eget bagage.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *