IKEA presenterar ”Hemmafesten” (sponsrad video)

IKEA’s alldeles egna programserie ”Vad gafflar ni om?” med Martina Haag och Mogge Sseruwagi i spetsen, är nu framme vid avsnitt 12, och ämnet för detta ganska långa och intressanta avsnitt är ”Hemmafesten”.
Alla har vi nog någon snabb association eller kanske förutfattad mening kopplad till det ordet, men en hemmafest kan ju se helt olika ut beroende av vem som bjuder in, årstid, gäster, stämning osv.
I videon här i mitt inlägg får vi ta del av olika insikter kring hur våra typiskt svenska hemmafester kan skilja sig från en hemmafest i andra länder, både i Norden, Europa och ute i vida världen.
För visst finns det skillnader och det är väl härligt, inte sant?
Så himla trist och enformigt det vore om alla människor var stöpta i samma form, och den ena festen var en kopia av den andra…
Jag brukar ju skriva om personlig inredningsstil och det är väl på ungsfär samma sätt när det gäller fester, värden/värdinnan och gästerna sätter med fördel personlig prägel på tillställningen!

Martina och Mogge tar tillsammans med beteendevetare, sakexperter och inredningsexperten Jon Eliason reda på om det tex sant att vi alla lite till mans här i Sverige har stelare och kanske tråkigare fester än i andra länder, de tipsar om olika saker att ta till för att fixa den bästa hemmafesten osv.
Jag vet inte om jag kan hålla med direkt om att de hemmafester som jag har varit på har varit direkt stela och tråkiga, eller också beror det helt enkelt på att jag själv gillar fester av det lite mer stillsamma och lugna slaget?

För mig personligen är det ofta maten och trevliga samtal vid ett vackert dukat bord som är det trevligaste umgängessättet, ja hellre det än party och vild fest för min del.
Helt klart är det iallafall att hemmafester ofta tenderar att ta plats i hemmets kök oavsett hur stort hus eller lägenhet som finns att tillgå, ja det är oftast i köket som alla samlas och har det som trevligast enligt min erfarenhet.
Och snart välkomnar vi våren och alla dess festligheter, för visst blir man lite mer inspirerad att bjuda in till fest under årets ljusa och förhoppningsvis varma månader, en hemma fest i trädgården är ju aldrig fel!

*Inlägget är skrivet i samarbete med IKEA

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.