Jotun LADY Minerals

av | feb 2, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IMG_8637

Att måla med kalkfärg har ju blivit jättepopulärt bara under de senaste åren, och allt eftersom intresset ökar så tillkommer det nya varianter på marknaden.
Senaste tillskottet när det gäller kalkfärg kommer från Jotun LADY som döpt deras kollektion med hela 21 härliga kulörer att välja mellan, till Jotun LADY Minerals.
Jag har själv inte testat att måla med kalkfärg förutom på möbler, men på hela väggar blir det ju ett väldigt speciellt och lite rufft utseende, inte så perfekt utan mera rustikt och jordnära, och jag är nog lite sugen på att testa trots allt.

Här ovan ser vi kulören Lady 1877 Vallmofrö som enligt mig är en girige färgton och på bild här inunder ser vi kulören Lady 5030 St. Paul Blue som jag faktiskt har bloggat om förut, kom jag på just nu.

IMG_8636

”Vi lever i en tid där det slitna och inte helt perfekta har tagit över den strama minimalismen.
Det ska se lite tillfälligt och slitet ut samt våra hem ska ha själ och personlighet.
Med kalkfärg har ett gammalt hantverk fått nytt liv och den här tendensen passar väldigt väl in på den skandinaviska marknaden.
Vi vill ha det tryggt, mysigt och ombonat”,
säger Lisbeth Larsen, kulörchef på Jotun.

IMG_8638

Färgpaletten är hämtad från naturen och går i varma toner som grått, brunt, rustika nyanser i terrakotta samt mossgrönt i kombination med dämpade ockratoner, här ovan syns kulören Lady 10683 Cashmere
Den nya kalkfärgen LADY Minerals är tillverkad av äkta kalksten och är därmed en produkt som från grunden kommer från naturen, vilket ligger helt rätt i tiden då vi allt mer eftersträvar att omge oss med så naturliga material som möjligt.
Färgen passar till släta innerväggar men också till eldstäder då den tål värme.
Kalkfärgen kan också användas på ytor som är utsatta för slitage samt där det finns en risk för vattenstänk, men i de fall bör den kombineras med LADY Minerals Sealer.

Pressbilder från Jotun Lady
Fotograf: Siren Lauvdal
Styling: Jannicke Kråkvik & Alessandro D’Orazio.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

3 Kommentarer

 1. Ella

  Är det burkfärg eller man blandar själv?

  Svara
 2. Inredningshjälpen

  Denna slipper man blanda, vispa osv kommer färdig på burk!

  Mvh Anette

  Svara
 3. Daniel

  Denna färgen är helt underbar att måla med, resultatet blev grymt! Körde en vägg med lite mer ”rough” känsla och penseldrag och en slät vägg.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *