Iittala x Issey Miyake

av | feb 3, 2016 | Design, Okategoriserade

Iittala-x-Issey-Miyake_7

Inbjudningarna till pressvisningar och festligheter under Stockholm Design Week fyller min kalender med råge i nästa vecka, och en av utställningarna som jag vill hinna kika på är det unika samarbetet mellan Iittala och det japanska modeföretaget Issey Miyake.
Redan nu har pressbilderna sipprat ut, tipstack till Lotta & Residence, och det är dessutom Lotta som har gjort stylingen.
Färgskalan är helt i min smak för kollektionen med namnet A Home Collection for Everyday Rituals, som samarbetet resulterat i.

Iittala-x-Issey-Miyake_8-700x526

Iittala-x-Issey-Miyake-700x467 Pressbilder via Residence Magazine/fotograf Tuukka Koski

Kollektionen består ett trettiotal produkter där vi bla ser glas, textiler och keramik, och tanken är att produkterna ska hjälpa oss att skapa enkla vardagsrutiner, ett återkommande (och befriande) tema år 2016 tycker jag mig ana.
Kollektionen premiärvisas på måndag på Wetterling Gallery, och är därefter tillgänglig för allmänheten att beskåda under Stockholm Design Week.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

3 Kommentarer

 1. Petra

  Det här är ett riktigt spännande samarbete, tycker jag! Läcker färgskala också!

  Svara
 2. (Sh)Iittala och (B)Izzey Miyake | Grön umbra

  […] du satte kvällsteet i vrångstrupen så titta in hos Dezeen, Inredningshjälpen eller Var Dags […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen: Filippa K + Dusty Deco

  […] roliga och kanske lite oväntade samarbeten, den senaste iden har vi sett flera stycken ( här , här och här) och här kommer ämne ett. Inredningsbutiken Dusty Deco kommer nämligen att ha en […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *