Stora Trenddagen 2016

av | jan 11, 2016 | Design, Okategoriserade

stora-trenddagen-2016 Bild från Trends & Friends

Så här i början av året så pratas det mycket om årets stora inredningstrender och de olika tendenserna som vi förutspås att få se under det kommande året.
En av de största trendspanarna i Sverige, Stefan Nilssom mest känd som TrendStefan bjöd idag in till Stora Trenddagen 2016, en tillställnings som jag besökt tidigare men som så ofta när jag får intressanta inbjudningar i storstan så blir det för långt att åka Malmö- Stockholm för en happening, ja ni förstår..men av sociala medier att tolka så var alla där idag!
Men hur som helst, så fick jag ta del av de kommande trenderna så som TrendStefan tolkar dem redan med inbjudan (tack för inbjudan Stefan!!), och här nedan kan ni också ta del av dem som ett referat.

Santa Fé
En symmetrisk och geometrisk trend med mycket färg. Gula toner och mintigt blått tillsammans med trä och naturfärgat skinn. Hantverk och kaktus.

Hedonism Eller som vi säger på ren svenska “porrtrenden”.
Miljöer med tunga draperier, fransar, sammet, låga möbler. En motreaktion på den tidigare hälsotrenden där vi skulle avstå allt – nu vill vi njuta. Self-expression. Massor av rött.

Maskinellt Sista varvet på industritrenden, kanske.
Grått, beige med vissa varma inslag som t.ex. i metaller och ockra. Starkt intresse för att göra egna saker, t.ex. egna högtalarset.

Astro Framtidens trend, och den ljusaste av alla trender.
Science fiction i vitt och transparens. Nya material, nya metoder. Inspiration från rymdskepp och filmer om liv på Mars. Nyckelformgivare att referera till är Joris Laarman som gjort ny konstruktion på en stol. Herbarium. Framtidsmat, framtidsodlande, framtidsteknik.

Makers&Fixers Den svåraste men också den mest relevanta av de fem trenderna.
En miljöfokuserad trend. En antikonsumtionstrend. En anti-trend-trend. Motreaktion på alla “måsten” och en längtan efter att få vara delaktig och göra något viktigt. Återbruksgallerian i Eskilstuna men också vara delaktig i produktion. Engagemang och involverandet är nyckel. I denna anti-trend-trend kommer vi få se massor av ”förbjudna” färgkrockar som t.ex. rosa och rött eller gult och brunt.

Spännande värre, och är ni sugna på ännu mera i trendspaningsform så kan ni även kika på min egen lilla trendspaning inför inredningsåret 2016.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *