Granit + Smålands Skinnmanufaktur och Formbruket

av | jan 11, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

01.tif

Ny vecka nya inredningsnyheter, och nu duggar minsann nyheterna tätt från välkända kedjan Granit!
Idag damp det ner ytterligare att mail ifrån dem om deras designsamarbete med med Hillevi från Smålands Skinnmanufaktur och Sara från Formbruket, duon som förra året lanserade den hyllade kollektionen Vera Novis tillsammans.

09.tif

Den där bänken säger jag bara, hur fin som helst!

03.tif

02.tif

04.tif

”Vi har i ett samarbete arbetat med det trärena och det ljusa lädret i sin naturliga form och skapat ett möte med Granits rustika och industriella inredning.
Vi erbjuder kunden svensktillverkad skandinavisk design till ett bra pris”
, säger Hillevi från Smålands Skinnmanufaktur och Sara från Formbruket.

05.tif

06.tif

07.tif

08.tif

11.tif Pressbilder från Granit

Kollektionen de tagit fram i samarbete med Granit består av en bänk, hatt- och skohylla, knopplister och hängare i ask och ljust läder från Tärnsjö Garveri, och alla delar i kollektionen tillverkas och monteras i Småland där Hillevi och Sara kommer från.
Kollektionen som kommer i en begränsad upplaga släpps den 28 januari 2016, och kommer att finnas i utvalda Granit-butiker samt på webben.

Jag blev framförallt förtjust i den fina bänken, den måste jag spana in, och verkligen tummen upp för kloka och fina materialval, hållbarhet, ung svensk design och närproducerat!
Way to go Granit!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

3 Kommentarer

 1. Fredagssvepet 2/16 | Living by W

  […] från Tärnsjö Garveri och produkterna för hallen har sin tillverkning i Småland. Se fler bilder här. Pallen verkar redan på förhand ha blivit en favorit. Även här ser vi ljust […]

  Svara
 2. Inredningshjälpen: Granit SS 2016 – pressvisningen

  […] det andra i förra veckan så fick jag stå över denna, tyvärr. Granit radar ju upp nyheter och samarbeten på löpande band just nu, och håll till godo för här kommer bilder från pressvisningen, ja det […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen: Granit + Smålands Skinnmanufaktur + Formbruket

  […] upp hos Granit både i butiker runt om i landet och online. Det här är nämligen resultatet av det fortsatta samarbetet med Smålands Skinnmanufaktur och Formbruket som inleddes tidigare i år, och som blev mycket […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *