Paola Navone är Guest of Honour på Stockholm Furniture & Light Fair 2018.

av | sep 12, 2017 | Veckans Inredningsnyheter


Idag tillkännagav Stockholm Furniture Fair att det är Paola Navone som blir Guest of Honour 2018
Ett mycket bra val tycker jag, Pola är ju designern bakalm tex den populära soffan Ghost och vårt matbord som heter Gray för Gervasoni, och mycket mer såklart.
Det är 15:e gången Stockholm Furniture & Light Fair bjuder in en välrenommerad internationell designer att utforma en installation på Stockholmsmässans entrétorg.
Nedan följer ett utdrag ur pressmeddelande från Stockholmsmässan och jag personligen är mycket förväntansfull inför det som komma skall!

Soffan Nuvola för Gervasoni skulle hemskt gärna få lov att flytta in hemma hos oss!

Paola Navone -en världsmedborgare och något av en antropolog, arkitekt, produktdesigner, inredare och konstnärlig ledare har fått uppdraget att göra en installation på Stockholm Furniture & Light Fair.

”Paola Navone är en av vår tids mest intressanta och enastående designer. Vi beundrar hennes kreativitet och eklektiska estetik, liksom den fantastiska bredden i hennes produktion. Vad hon än väljer att göra, lyckas hon alltid skapa en unik atmosfär. Det ska bli spännande att se hennes sofistikerade och samtidigt lekfulla uttryck gestaltat i en installation här på mässan, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair”

Paola Navone föddes i Turin men flyttade senare till Milano, även om hon först och främst ser sig som en världsmedborgare: hon drivs av ett stort intresse för de mest åtskilda kulturer – särskilt de österländska. Hon reser mycket, helt i enlighet med hennes starka drift att överskrida gränser – och inte bara geografiska sådana. Paola Navone tog examen i arkitektur 1973 vid Turin Politecnico och på 1980-talet var hon aktiv i avantgardistiska designrörelserna Alchimia och Memphis. 1988 skapade hon Mondo-varumärket tillsammans med Giulio Cappellini. Under sin långa och mångsidiga karriär har hon växlat mellan rollerna som arkitekt, designer, konstnärlig ledare, inredare, kritiker, lärare och organisatör av utställningar och event, både oberoende och för utvalda kunder. Baxter, Casamilano, Egizia, Poliform, Slide, Emu, Mamoli, Lando, Reichenbach, Eumenes, Poltrona Frau, Barovier&Toso, Richard Ginori, Riva 1920, Anthropologie, Crate and Barrel, Bisazza, Natuzzi, Serax och Swarovski är några exempel. Hon är konstnärlig ledare för Abet Laminati, Gervasoni och Kieffer by Rubelli. Paola Navone har också gjort interiörer och utställningsdesign för bland andra Como Hotels och Resorts, Virgin, Pomellato, Pitti Immagine och Pitti Taste.

”Jag är väldigt smickrad över att bli inbjuden som hedersgäst till ett så speciellt evenemang som Stockholm Furniture & Light Fair. Det är en perfekt plats att träffas på och dela med sig av idéer. Traditionerna möts och berikar varandra i en vacker blandning. Du kan fortfarande uppleva traditionen från de stora mästarna blandat med den smittsamma energin från unga formgivare” säger Paola Navone.

1983 vann Paola Navone den prestigefyllda Osaka International Design Award och hon valdes till Designer of the Year 2000 av tidskriften Architektur&Wohnen. 2011 vann hon ELLE Deco International Design Awards för två projekt. 2014 kom hon med i Interior Design Magazines prestigefyllda Hall of Fame. Hon har också mottagit ELLE Deco International Design Awards (EDIDA) i Shanghai, 2016 för utomhusstolen Rimini för Baxter och i New York 2017 tilldelades hon NYC x Design Awards för sin utomhusmöbel Manila för Baxter.

*Pressbilder Stockholmsmässan samt bilder från Paola Navones lägenhet i Paris via Trendland

3 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Merci är alltid en bra idé!

    […] och i mitt fokus hamnade möbler och attiraljer designade av Paola Navone som ju utnämndes till Guest of Honour 2018 vid Stockholm Furniture Fair! Här närmast i bild hennes prickiga & fläckiga Pasta & […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Paola Navone Les Assiettes

    […] för ganska så länge sedan nu så är det ingen mindre än den italienska stjärndesignern Paola Navone som kommer att vara Guest of Honour under Stockholm Design Week. Detta ser jag fram emot riktigt […]

    Svara
  3. Inredningshjälpen » Ethimo på Sthlm Furniture Fair 2018

    […] inte nog med det, även Paola Navone som är Guest of Honor 2018 under Stockholm Design Week gör ju en utställning i entréhallen och där har hon valt att ta med […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *