Inredningsnyheterna v.27/2024

av | jul 6, 2024 | Uncategorized

Hej!

En ny inredningsvecka att summera trots att almanackan visar SEMESTER hos väldigt många just nu, ja ialla fall om man begränsar sig till det som sker i Skandinavien, övriga länder i Europa går ju mera unisont på ledighet i augusti.
Jag som dessutom förutom bloggen och instagram driver ett agenturbolag för två internationella varumärken, italienska Ethimo och franska Home Spirit jobbar på i detta nu och anpassar mig till deras upplägg. Den svenska sommaren verkar ju dessutom ha pausat en smula, ja komikern Per Andersson beskrev det på pricken i inlägget HÄR
Men nu åter till ordningen och veckans nyhetslista, häng med så kikar vi nedan!


Första nyheten i veckans lista är ett designsamarbete där sovkomfort, design och högteknologisk teknik sammanstrålar till perfektion. Samarbetet i fråga är mellan sängtillverkaren DUX och välkända audiovarumärket Bang & Olufsen, och resultatet heter The Audo Headboard
Sänggaveln kommer i tre olika utföranden i trä och tre olika varianter av stenmaterial till toppen på förvaringsmodulen/sängbordet att välja mellan samt innehåller två  Bang & Olufsen Beosound Level med trådlöst system.

Möbeltillverkaren Swedese och formgivaren Staffan Holm är just nu aktuella med en förlängning av serien Spin som tidigare bara funnits som en pall alternativt litet sidobord.
Nu lanseras även soffbordet Spin Lounge Table som vi ser här ovan i bild. Bordet går att få i en rad olika kulörer och i lackat naturträ.

Näst på tur har vi butikskonceptet och H&M avgreningen Arket  som m nu i dagarna slår upp portarna till deras allra första butik i Italien ,och då så klart i mode-meckat Milano i de ikoniska kvarteren vid Medelan på Piazza Cordusio, eller mera bestämt med adressen 9 Via Tommaso Grossi, Milano.
Vid skapandet av butiken har man dels inspirerats av italiensk arkitektur som Gio Ponti and Carlo Scarpa, Mario Botta, välkända gallerian Galleria Vittorio Emanuele men också av nordiska influenser som Alvar Aalto och Erik Gunnar Asplunds design.

Via Lotta Agaton’s Instagram fick jag i veckan nys om att det inom kort kommer en ny produkt som ansluter sig till @lottaagatonobjects , en alpacakudde och matchande pläd. Du ser en sneak peek här ovan och vi kan väl gissa and throws are finally here, launching in september

Book Binders Design vars designsamarbeten jag oft berättat om, lanserar nu en ny kollektion i limiterad upplaga där det anrika arvet från Morris & Co:s omisskänliga maximalistiska mönster möter Bookbinders Designs rena, avskalade formspråk.
Resultatet är tidlös skönhet och hantverksskicklighet i perfekt synergi som tar produkterna till en ny nivå.

I veckan meddelade Växjö Elektriska  att deras butik på  Sveavägen i Stockholm stänger igen, men meddelade samtidigt att de snart kommer tillbaka igen men då i ny skepnad.
Butiken på  Storgatan 19 i Växjö (sedan 1944) men finns dock kvar i vanlig ordning och så klart försäljning via deras webshop.

IKEA skickade ut ett pressmeddelande i veckan där de presenterade kollektionen HÖSTAGILLE med färger för att fira hösten, nja där är vi ju inte riktigt ännu men en glimt av det som komma ska kan vi väl kika på?
Ja, oavsett om du ska duka ett bord för höstens sammankomster, skapa en mysig atmosfär för höstkvällarna eller ha en halloween-fest så är HÖSTAGILLE en kollektion som passar fint.
En kollektion att samlas kring när sommarens ljus och värme byts mot höstens mörkare och svalare kvällar, och består av 37 produkter med allt från en pläd i höstens färger, till serveringsfat, glas, kransar och halloweendekorationer.
Säljstart: 30 augusti 2024 på IKEA och i alla svenska IKEA varuhus med undantag av Gävle.

Ethimo  och Studiopepe har skapat en ny serie krukor i lätt betong kallad ”Innesti”, en fortsättning på serien Bulbi  som kom för några år sedan.
En serie som består av tre modeller med mjuka konturer, tillgängliga i färgerna Putty och Sand.
Designen möjliggör att krukorna kan placeras sida vid sida eller kombineras för att skapa varierande konfigurationer, enskilt eller i grupper med olika konfigurationer för att hålla en stor variation av växt- och blomkompositioner, och passar för att möblera utomhusmiljöer.

Danska Vipp och deras olika Vipp-Hem som man kan hyra under AirBnB liknande förhållande istället för att bo på hotell har jag berättat om tidigare här hos mig, och nu senast ut i rasen har de förvandlat ett gammalt timmerhus från 1876 till deras nionde ”Guest House destination”.
Huset går under namnet  Vipp Salaca River och finns i Lettland inrymt i en nationalpark.
Detta gästhus precis som övriga Vipp Guesthouses är inrett i omisskännlig scandinavisk stil med idel Vipp-produkter som sätter tonen.

Sist ut i veckans lista vill jag bara meddela att überlyigaa varumärket Hermés som är ute på en sommarturné med deras  Hermés Kiosk med stopp i bla Nice och  Cannes nu tagits sig till  Aix-en-Provence på  Rue Gaston de Saporta. Som en helt vanlig kiosk med förfriskningar, vykort osv men på en helt annan superlyxig nivå såklart.

*samtliga bilder i detta inlägg  är pressbilder från de respektive företag som omnämns  ovan i texterna om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *