Krapperups Kaffestuga

av | maj 21, 2024 | Uncategorized

Hej fina kompis, hoppas att allt är fint med Dig?
Idag kikar jag in för att dela med mig av ett litet fint utflyktsmål såhär i sommartider, en kanske lite oupptäckt pärla för dig precis som för min del.
Vi har ofta varit i Mölle och susat förbi ett rostrött slott och nästan varje gång har vi sagt, ”nästa gång stannar vi till där istället och ser lite inför murarna på vad som gömmer sig där.

Och nu i söndags blev det  äntligen av, mkt pga av att mina föräldrar och deras vänner varit på campingen i Mölle med deras husbilar nu i helgen som gick.

När det var dags för dem att köra hemåt så bestämde vi träff där för en fika, ja närmare bestämt så stämde vi träff på Krapperups Gods och Krapperups Kaffestuga.
Vädret var ju helt klart på vår sida, så upplägget var ju helt perfekt.

Jag och min man beställde en stor räkmacka och en gigantisk kakbit med grädde att dela på, jag slog även till på deras hemmagjorda rabarbersaft ,ja du hör ju vart det barkade…
Räkmackan var en av de godaste och fräschaste sådana som jag ätit, en macka gjord på deras hembakta surdegsbröd, inget smör men istället en god örtolja, krispiga grönsaker, ägg, lagom mycket majonnäs och en hel drös med jättegoda räkor. kakan var även den en hembakad kaka med krusbär, extra krusbärskompott till och även lättvispad grädde.
Som vi njöt, det var så oerhört mumsigt alltihop och därtill den lummiga trädgården, sällskapet, ja allt!

Agaton gillade också fikan, han älskar räkor så han fick flera goda räkor som han mumsade på, hans kompis Charlie (mina föräldrars hund) ratade dock räkorna men hade med sig eget hundgodis som han frikostigt bjöd på , så det var fest för både fyrbenta och tvåbenta kan man säga.
Krapperups Kaffestuga ligger bara ett stenkast från Flickorna Lundgren så detta blir som ett litet fika mecka minst sagt.

Efter fikan gick vi runt och strosade i den otroligt vackra parken, en plats och ett fikaställe som vi garanterat kommer att besöka snart igen.

Hoppas att du gillade mitt lila tips och varmt välkommen hit snart igen

Kram 

1 kommentar

  1. Annika

    Jag har varit inne vid Krapperups slott för några år sedan men inte fikat. Då vet jag att vi ska göra det nästa gång. Tack för tipset!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *