Inredningsnyheterna v.14

av | apr 6, 2024 | Uncategorized

Hej, hoppas att allt är fint med dig?
Oj, vad vad veckorna rinner iväg med ljusets hastighet, påsken är avklarad, aprilmånad är här och vi är redan framme vid vecka 14 / 2024 och de inredningsnyheter som presenterats på ett eller annat vis.
Jag tänker inte hålla Dig på halster, nej nu kikar vi vidare på de nyheter som jag pejlat fram i veckan, häng med!

Veckans första nyhet är en köksnyhet från inga mindre än Vedum som nu i vår presenterar en ny köksmiljö med en exklusiv känsla i det nya utförandet brun ek.
Här möter luckan Liv den matta kalkstensinspirerade kompositstenen Shitake, och tillsammans bildar de en köksdröm för livets alla stora och små tillfällen.
Ett sobert kök fyllt av funktion och naturmaterial med exklusiv känsla, de mjukt beige väggarna ger en varm och inbjudande känsla, medan det nya vitrinskåpet med infräst belysning och glas ända ner till golvet ger köket en personlig karaktär och smart förvaring.
Nytt för i år är också den kalkstensliknande kompositstenen Shitake och vitrinskåpet i köksön som tillsammans med de mjukt beige väggarna och den sandbeige Bolonmattan omsluter hela miljön.


Välkända ESS Group ed kända SPA-hotell i nästan hela Sverige mfortsätter att verka inom fler branscher än bara hotellupplevelser, och lanserar nu ett eget livsstilsvarumärke för sovrummet med namnet Boe.
Sen starskottet på Ystad Saltsjöbad för 17 år sedan har det blivit över 5 miljoner hotellnätter på ESS olika hotell, och kollektion Boe är sprunget ur den erfarenheten.
Förutom designade sängar innehåller kollektionen en rad matchande produkter för hela sovrummet, för varför ska man inte kombinera sin säng med rätt pyjamas?
Lanseringen startar under våren och hela kollektionen består av totalt 35 olika produkter.
Hela kollektionen säljs exklusivt på www.homeofess.com


Ovan i bild syns slagbordet Aalto som nu återvänder till Artek´s sortiment, ett bord anpassat för den som behöver bo på liten yta, sk compact living, ett bord som designades av designikonen Alvar Aalto redan 1933 men som alltså fortfarande känns aktuellt 90 år senare.
Bordet finns med olika varianter av toppskiva, björkfanér samt linoleum i tre olika varianter: clay/walnut, pistachio/olive och vapour/smokey blue.


Danska Fritz Hansen utökar nu belysningsserien ClamTM designad av designduon Isabel Ahm & Signe Lund med förnamnen med nya armaturer för matsal och vardagsrum.
Den imponerande hantverksskickligheten bakom Clam återfinns nu även i en bordslampa och en golvlampa i samma borstade mässing och opalglas som seriens ursprungliga pendellampor.
De nya lamporna är eleganta i både form och funktion och förenar tradition och modernitet för att skapa vackra belysningsuttryck i många olika miljöer.

Veckans andra belysningsnyhet ser vi här ovan, en ny belysningsserie med namnet Emi designad av ingen mindre än  @erwanbouroullec för italienska belysningsföretaget Flos
Foto Studio Bouroullec


När när vi går mot vår och varmare tider så är det också dags för Moomin Arabias sommarlanseringar att kika fram.
I år lanserar Moomin Arabia inte bara sin årliga sommarsäsongsservis utan också en kollektion av strandtextilier och en uppdatering av de populära tumblerglasen, med nya somriga illustrationer.
Sommarkollektionen hjälper dig att njuta av naturen på just ditt favoritsätt, vare sig det är vid havet, i sommarstugan, i trädgården eller på stranden.
Alla kollektioner kommer att finnas tillgängliga globalt från den 8 maj 2024.

Fritz Hansen har mycket nytt på agendan denna våren, och senast ut hos dem är pallen med namnet Utzon Stool,  en lite speciell designmöbel formgiven av arkitekten Jørn Utzon någon gång på 50-talet.
Pallen kom till i samma veva som han ritade Sydney Opera House, och nu relanseras denna i oljad  bok med mässingsdetaljer.


Marimekko´s  mest kända mönster genom tiderna UNIKKO firar hela 60år i år vilket firas på flera olika sätt under 2024, senast ut blad dessa firningar har vi samarbetet Samsung x Marimekko, en limiterad upplaga med Galaxy-skal mm med det välkända mönstret i olika varianter
Kollektionen är tillgänglig nu via Samsung´s onlinebutik och hos utvalda nordiska återförsäljare

SAERK är aktuella med en ny mattkollektion med namnet Damavand , mattor med inspiration från fjärran östern i kombination med skandinavisk design som tillverkas av sisal och naturfibrer, helt kemikaliefria och återvinningsbara.
Photographer: @_mikaellundblad
Styling: @wtpstudios

Danska designföretaget &tradition lanserar det lilla sidobordet Halten designat av den tyske designern Sebastian Herkner, ett litet flexibelt bord som är lätt att flytta runt.

DÉCA är namnet på en sprillans ny armaturserie skapad av danska  Toni Copenhagen  genom ett unikt samarbete med  BIG Group. Armaturserien finns nu även installerad i  der i dag er installeret i BIG’s nya huvudkontor  i Köpenhamn.

Sist ut bland veckans Inredningsnyheter har vi en nyhet som kanske är lite off topic och ganska lokalt förankrad för undertecknad, stjärnkocken Magnus Nilsson tar nämligen över Pensionat Hjorten inne i Båstad.
Mellan 2008 och 2019 drev Magnus en av världens bästa restauranger, Fäviken utanför Åre, och har sedan ett par år tillbaka bland annat ägnat sig åt sin fruktodling i Axeltorp. Enligt källor till www.bjarenu.se beräknas öppningen ske under 2025. Om det blir fortsatt pensionat i kombination med restaurang förtäljer inte historien, men det är ju ett koncept som trendar just nu med sk matsestinationer.
Talande exempel är fine dining krogar som Knytaforsen, Äng, Vyn, Villa Strandvägen, PM & Vänner mfl.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns ovan i samband med texterna om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *