Världens godaste smörgåstårta

av | apr 4, 2024 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!!

Torsdag och jag kikar mest in för att visa Dig morgondagens  middag här hos oss som jag precis fiat och ställt in i kylen.
En smörgåstårta som du säkert förstår, en ofta bespottad och hånad tårta som ”ingen gillar det minst” men ändå äter av med god aptit om det bjuds.
Ja, en riktig vattendelare, antingen så älskar man smörgåstårta eller inte alls, måste dock tillägga att, smörgåstårtor med olika pålägg i olika lager gillar jag dock icke, sådana kombinationer tvivlar jag på starkt!

Duken i detta inlägget är tex ett loppisfynd för bara 60 kr, helt fläckfri och fin samt helt perfekt till påskens dukade bord. Ljusstakarna ovan är Rörstrand vintage från serien Tiara och i samma design har jag även en fin kruka.

Vaserna som syns i bild tillhör Kolonn-serien och den stora finns HÄR och den lilla solitärvasen på REA HÄR

Jag tillhör den förstnämnda skaran, jag har alltid älskat smörgåstårta och så ännu idag oavsett vad alla andra tycker. Dock gillar jag endast renodlade tårtor med genomgående fyllning med lax, tonfisk, räkor, ägg osv och allt ska vara saftigt och gott samt serveras med mycket grönsaker och ägg till.
Tricket med en bra smörgåstårta är att man lägger ihop bottnar och fyllning och ställer i kylen för att gotta till sig minst ett dygn och sen garnerar man precis före servering.
Enligt mig ska det bara vara en fyllning och i denna är det tonfisk, rökt lax, majonnäs, dill, ärtor mm och man ska inte snåla med fyllning mellan brödlagren av vit formfranska!

Smörgåstårtan ovan i bild är från ett tidigare tillfälle men så kommer även fredagstårtan att se ut här hos oss om allt går som det ska!

Smörkupan i tenn med en hare på toppen passar extra bra under påsken och denna finns med 20% rabatt  HÄR

De understa tallrikarna är vintage från Höganäs medan glasassietterna i samma kulör är loppisfynd som jag gjort nyligen.

Glasen i bärnsetenfärgat glas är inte vintage utan köpta hos Oscar & Clothilde i Stockholm, och dessa finns även i klarglas vilket jag också har, älskar dessa glasen!

Favoritbesticken från franska Sabré hittar du enkelt HÄR

Servetterna med volangkant och brodyr är så himla fina men tyvärr från förra året.

Kannan är vintage och köpt hos Helena Rääf i hennes fina vintagebutik här i Torekov som hade premiäröppet nu i påsk, och jag var där och hälsade på hos fina Helena som jag lärt känna sedan vi flyttade hit

Lite brie och aprikosmarmelad fanns också med i bilden och gillar du assietten kika HÄR samt ostkniven och smörkniven med bambuskaft HÄR

Tårtspaden med bambuhandtag matchar besticken och detta hittar du HÄR

Close up på skaldjurstårtan med smarrig fyllning, jag gillar bara smörgåstårta med en fyllning genomgående och alltså inte olika pålägg i olika lager. 

Ovan i bild ser du mina hemmabakade rosenbröd som är typ det enda i hela världen som jag kan baka, men det gör jag med bravur. Jag använder ett vanligt recept för rosenbröd och sen adderar jag lite solrosfrön i själva degen vilket blir extra gott, prova så får du se!

Hoppas att du blev inspirerad av detta inlägget och kanske blev du sugen på smörgåstårta du med?

Kram

1 kommentar

  1. Eva Pettersson

    Såg jättegott ut!
    Kan man få receptet?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *