Söndagsmiddag med Bollo

av | mar 25, 2024 | Uncategorized

*inlägget innehåller sponsrad produkt

Hej fina kompis!

Vad roligt att du kikar in här hos mig denna måndag som inleder påskveckan, även kallad tysta veckan och jag hoppas att d fått en fin start på denna.
Idag tänkte jag mest kika in för att visa Dig ad vi åt till söndagsmiddag igår, en riktig klassisker som jag gissar äts runt om i Sverige kanske minst en gång i veckan eller mer.

Jag syftar på pasta med köttfärssås, eller Bolognes som det heter om man vill vara lite internationell och hylla det italienska ursprunget.
En rätt som säkert har lika många recept som antalet kockar, ja kanske ar du ditt alldeles egna favoritrecept som du använder?
Själv tillagar jag alltid min köttfärssås på gehör och det brukar även li lite olika varianter med eller utan vitlök, grädde osv.

En relativt lättlagad maträtt som alla klarar att laga lätt som en plätt, men ibland finns arken lusten eller orken ens till detta….

Och som en händelse så har jag på detta tema ett jättebra tips till sig som gillar pasta med köttfärssås lika mycket som jag men som inte vill eller hinner stå vid spisen i alla lägen….

Jag fick nys om Bollo via Instagram och fick i veckan en specialleverans av deras produkter hit till Torekov så att jag skulle få testa dessa. Sån lyx då jag tror att dessa produkter inte finns att köpa här i mina trakter ännu, men som börjat poppa upp här och var i olika matbutiker främst i Stockholm hos ICA, Mathem och utvalda COOP och Hemköp , se alla återförsäljare men jag gissar att produkterna kommer även till sydligare breddgrader inom kort. Bakom själva varumärket står bla artisten Jason Diakité men läs mer om upprinnelsen till det hela HÄR

Så himla goda köttfärssåser som är enkla att ha hemma i kylen och sen kan man bara koka valfri pasta och fia med några goda tillbehör sen är middagen klar.

Dessa tallrikar hittar du i flera färger HÄR nu med 25% rabatt vid köp av två eller flera

Liknande citronkruka/vas som min  hittar du HÄR

De färdiga såserna kan ju även användas till pastagratäng, lasagne, köttfärssoppa, lasagnesoppa osv där man kan tänka sig köttfärsås. en smart och god genväg till goda vardagsrätter helt klart!

Söndagens middag fiat och klart med hjälp av färdig köttfärssås från Bollo!

Bestick med bambu skaft HÄR

Fläckiga tallrikar lika mina hittar du på kampanj HÄR

Bordstablett i jutte fins HÄR

Jag serverade köttfärssåsen tillsammans med stora pastaskruvar denna gången, men brukar annars oftast välja tagliatelle eller tunna spagetti…strödde lite småtomater och pecorio på toppen och sen var det bara att äta den goda maten.

Att duka lite extra omsorgsfullt är alltid värt mödan tycker jag, en liten insats som ger stor skillnad för slutresultatet, inte sant? Och behöver man inte lägga så mycket tid på själva matlagningen så finns det ju mer tid över till dukningen.

Hoppas du gillade detta inlägget och varmt välkommen hit igen SNART!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *