Inredningsnyheterna v.10 / 2024

av | mar 9, 2024 | Uncategorized

Hej!
Då var vi framme vid lördagen igen igen, i vecka 10 för att vara exakta och lite av julafton för alla som älskar Melodifestivalen, och då vet man ju såklart att den stora finalen av denna tävling är i ikväll.
I veckan har det dessutom firats Internationella Kvinnodagen, Fösta Tossdan i Mas, Ostbågens Dag osv, ja vill man fira något så finns det nog alltid en möjlighet till det.
Dessutom startade Antikmässan i Stockholm i torsdags, en mässa som jag velat besöka i flera år, men det tycks aldrig bli av.
Lite extra sorgligt att missa i år när man firar 100-års jubileét av Svenskt Tenn med en specialutställning kurerad av Gunilla von platen.

Ägarna av Bolon och Villa La Madonna, familjen Ekelund med Annica & Marie i spetsen, tog i samband med Stockholm Design Week ett steg i ny riktning i och med lanseringen av förgreningen House of Bolon, en e-handel med designade golv och mattor, för privatpersoner eller mindre företag.
Sortimentet från starten inkluderade golv och mattor formgivna av Bolons egna designteam samt mattor från det hyllade samarbetet med Patricia Urquiola.
Nu i veckan var det dags för steg två av House of Bolon, nämligen Objects i form av två olika varianter av bord, ett matbord samt mindre sidobord/pallar med namnet Balls.
Kollektionen premiärvisades på NK i Stockholm nu i veckan, borden går att få i valfri NCS och extra plus i kanten för att möblerna tillverkas i Ulricehamn.
Jag älskar designen och skulle gärna vilja ha ett sådant sidobord i grönt hemma hos oss.

En av vårnyheterna hos det danska designvarumärket HAY är deras kollektion Barro med produkter till det dukade bordet.
Bakom designen står den portugisiska designern  Rui Pereira, och produkterna är tillverkade av terrakotta och finns som tallrikar, skålar, ppar och serveringsfat.
Även besticken i bild är helt nya och bär namnet MVS Cutlery design @mullervanseveren

Arket’s nya butiker poppar upp som svampar under högsäsong runt om i hela världen, och senast ut bland dessa är deras andra butik ordningen som öppnar i Berlin i Mitte District  i nästa vecka.


Takpendeln Tratten designades av Hans-Agne Jakobsson någon gång på 60-talet, och har sedan dess blivit en retroklassiker.
Tratten har nu åter tagits upp i produktion av Örsjö Belysning, och taklampan i fråga finns i två olika storlekar enligt originalutgåvan, men har nu uppdaterats för natt leva upp till moderan förutsättningar och har försetts med LED-teknik.

Ovan i bild ser vi soffbordet Humlan 772 designat av Eva Schildt för NC Nordic Care
Bordet finns att få med eller utan en liten hylla under bordsskivan och tillverkas i träslagen björk, och ek samt målat i valfri NCS, samt själva toppen  björkfaner, ekfaner, björklaminat eller vit laminat.

Rebel Walls presenterar nu ett nytt designsamarbete inom konceptet ”Meet a Rebel”, och denna gång med det populära barnvarummärket, Mrs Mighetto .
Tillsammans har Rebel Walls och Mrs Mighettos designers skapat en tapetkollektion som förvandlar barnrum till magiska platser, från drömmiga naturlandskap till bubbliga undervattenvärldar och mystiska skogar.
De fem sagolika mönstren som skapats är inte bara trollbindande med vackra detaljer utan också fyllda med berättelser.
De fem tapetmönstren lanseras den 16 maj och kommer att säljas på rebelwalls.com
Foto & Styling: Anna Kubel

Under våren 2024 följer Kosta Boda och Hanna Hansdotter upp den framgångsrika introduktionen av Rocky Baroque ljusstakar från 2023 med en ny vas i samma serie.
Vasen lanseras i tre färger, i en limiterad upplaga.
Ljusstaken i serien erhöll dessutom utmärkelsen ’Årets inredningsaccessoar’ på ELLE Deco Design Awards i februari 2024.
Precis som ljusstaken, är vasen tillverkad av Kosta Bodas skickliga hantverkare på Kosta glasbruk, i den utmanande produktionsprocessen användes bland annat en äldre fräs från 1940-talet för att konstruera grafitformarna som sedan karvades ur för hand av Hanna Hansdotter för att säkerställa Rocky Baroques ikoniska utseende och karaktär.

En trend som man ser komma sedan något år tillbaka är att allt fler designvarumärken lanserar egna utemöbler som en del av deras sortiment, ett sådant varumärke är danska  New Works  som nu lagom till utomhussängen drar igång lanserar kollektionen May.
En kollektion med bord och stapelbara stolar tillverkade av pulverlackerat stål designande av designduon Hannes & Fritz / Johannes Breuer & Fritz Gräber.
Spana in kollektionen May

Marimekko Home lanserar nu i vår en ny mattkollektion, mattor av tuftad ull för inomhusbruk samt en utomhusmatta av återvunnen polyester.
Kollektionen innehåller välkända designer som  Unikko samt flera andra mönster designade av  Maija Isola, Vuokko Eskolin-Nurmesniemi and Armi Ratia.

Ovan i bild ser vi nyheten Acorn LED-lampa från Eva Solo, en armatur som påminner om en gammaldags rörförstärkare som kompletteras av en exklusiv tygklädd sladd.
Den ellipsformade glasskärmen och LED-lampan med spiralformad glödtråd sprider ett mjukt och dämpat ljus där ljusstyrkan enkelt justeras med dimmerkontakten.
Den andra ljusnyheten från Eva Solo är att Radiant-lampan nu utökas med två nya, mjuka kulörer, Pearl beige och Dusty blue.
Utmärkande för modellen är lampans lameller och ett yttre skal av robust plast, vilket innebär att den tål vardagslivet i ett hem.

Nu presenterar Bookbinders Design vårens nya säsongsfärg, Lavendel,  en sval pastell inspirerad av böljande lavendelfält, drömmande sommarskymningar och den milda doften av färska lavendelbuntar.

En lugn, harmonisk nyans som vi låtit pryda några av våra mest klassiska, vävklädda produkter, och den ljuslila färgen passar särskilt väl tillsammans med guldprägling och i effektfull kombination med orange.

Kollektionen består av ett litet urval produkter i limiterad upplaga, klädda i en slät bokbinderiväv med elegant, silkesmatt yta.

I veckan har jag fått upp ögonen för ett nytt småskaligt varumärke där ingen mindre än den svenska designern Mia Lagerman står bakom, en designer med tidigare designsamarbeten med tex Fritz Hansen, Skagerak, Swedese, Blå Station, van Esch, Svedbergs, Icons of Denmark, Kristensen & Kristensen and IKEA.

Varumärket i fråga som innehåller unika handgjorda föremål går under namnet Them Objects

Välkända Montana Furniture presenterar nyheten SPIN, en serie förvaringsmöbler skräddarsydda för LP-entusiaster och vinylsamlare.
Möbeln har tre förvalda mönster som passar för skivsamlingen.
Montanas möbelserie inkluderingen kabelgenomgångar i designen, vilket säkerställer en ljudupplevelse utan trassliga kablar. SPIN finns tillgänglig i alla 41 Montana-färger och är certifierad av det danska Indoor Climate-märket samt det officiella EU Ecolabel.
Bakom SPINS design står den danska formgivaren och entreprenören Peter J. Lassen som även är mannen bakom inredningsföretaget Montana.

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från IKEA som ville flagga lite för utomhussäsongen hos dem 2024, ja är det något som är ett säkert vårtecken så är det när butikerna börjar visa upp årets utemöbler.
Jag ögnade igenom sortimentet men hittade inget med wow-faktor direkt, utan ganska så traditionella utemöbler grillar osv, och vill du göra detsamma kika in HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder om inget annat anges i samband med texterna till respektive bild.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *