Inredningsnyheterna v.09

av | mar 2, 2024 | Uncategorized

Hej!
Då var det dags att presentera den första nyhetslistan i mars månad, veckorna rusar bokstavligen iväg och vi är redan framme vid vecka 09.
Denna veckan kan jag redan här utlova att det bjuds på en del fina belysningsnyheter från välkända varumärken, kika vidare nedan så får du se!

Den svenska badrumstillverkaren Haven som sedan tidigare presenterat deras H2-serie designad av Note Design Studio , och för möta kundernas nya behov och förväntningar presenterar Haven nu utökade produkter i serien, inredning för tvättstuga samt för mindre badrum.
De nya produkterna finns tillgängliga i alla träslag som kännetecknar H2-serien och erbjuder en kombination av stil samt funktionalitet.
Med två olika djup på lådorna anpassas inredningen till alla tänkbara utrymmen, oavsett om du har en utslagsvask eller inte.

Under Stockholm Design Week presenterade Edsbyn nyheten Cup, en bärbar pall som passar alla typer av pauser, inspirerad av den svenska fikatraditionen. Pallen i fråga är designad av Luca Nichetto  och den bärbara sittmöbel består av en ihålig cylinder av återvunnen papp och restmaterial från Edsbyns produktion.
Med ett taktilt handtag i sidan av svenskt stål, och en stoppad sitts som kan kombineras i olika färger, kommer Cup definitivt att tillföra rummet karaktär.

Belysningsföretaget Wästberg lanserar nu den nya bärbara hybridlampan w241 Faro, en lampa framtagen i samarbete med brittiske arkitekten Sir David Chipperfield och inspirerad av ett traditionellt fyrtorn.
En uppladdningsbar lampa som passar inomhus och även är lämplig för användning utomhus i trädgården eller på balkongen. Batterierna har en livslängd på upp till 20 timmar och laddas på fyra timmar med medföljande strömsladd.
w241 Faro finns även i en tumlad rå aluminiumfinish utan ytbehandling.
Ytan är strukturerad och får med tiden en patina tack vare användningsspår och oxidation.

Studio Cathy Nordström  lanserar en jättefin textilkollektion i med namnet Karin, inspirerad av Karin Larsson textilier och hennes liv på Lilla Hyttnäs tillsammans med Carl och deras barn.

Serien Sito från producenten Occhio, en armatur för utomhusbelysning som nu lanseras i de två nya naturinspirerade färgerna Dune och Maroon.
De nya färgerna hämtar inspiration från material som sand, terrakotta och trä.
Golvarmaturen Sito ger accentbelysning till trädgårdar, rabatter och terrasser, och serien kompletteras av väggarmaturen Sito verticale, som ger en karakteristisk ljuskägla med sina inbyggda linser.

Ovan i bild ser vi två av vårens nyheter hos danska Audo , före detta Menu, i form av två olika små sidobord.
Bordet överst i bild heter Volume Side Table och är framtaget i samarbete med designern Ted Synnott från New Zealand , ett bord av lackad aluminium som passar både inne och utomhus.
Bordet nederst i bild är av rostfritt stål och heter Androgyne Side Table och är designat av Danielle Siggerud.

Senaste nytt från Bemz som tillverkar nya överdrag till IKEA-sittmöbler lanserade i veckan ett samarbete med Boråstapeter och med tre extravaganta  mönster i två färgställningar. Bemz x Boråstapeter Collection kan beställas för hela Bemz möbelutbud, från sofföverdrag till sängkappor. När du väl valt det rätta tyget (eller de rätta tygerna) kommer ditt unika och blommiga mästerverk att tryckas på deras unika Simply Linen-tyg och levereras inom cirka tre veckor.

Nu presenterar danska Lyfa  deras nya utbud av armaturer med tidlös design som är tänkta att passa alla rum i hemmet, från kök och vardagsrum till sovrum, arbetsrum och hall.
Belysningen är utvecklad i samarbete med ledande danska designers och arkitekter, och här ovan ser vi några av det danska belysningsföretagets nyheter, överst Memoir tak och vägglampa designad av designduon GamFratesi och bilden nedanför ser vi Divan 2700 designad av Simon P. Henningsen.

Danska Fredericia Furniture relanserar  The Klint Chair  en historisk stol designad av Kaare Klint redan 1939, och detta som en del i firandet av 100-års jubileet av Klint’s Furniture School.
⁠Läs mer om detta jubileum HÄR

Stolen ovan i bild heter Sand och är designad av David Ericsson för Atelier Sandemar, en hyllning till det traditionella möbelhantverket och de rena naturmaterialen.
Månne en framtida klassiker?
Spana in stolen HÄR

NOTISER från veckan!

  • Hanna Nova Beatrice lämnar efter ca 3 år sin post som projektledare för Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week för att istället ta klivet in hos Nordiska Galleriet Group, en nyhet som Hanna Noa själv förmedlade via Instagram nu i veckan.
    Hanna kommer att tillträda sin nya tjänst som Chief Brand Officer på Nordiska Galleriet Group den 1 maj, spännande!
  • Design House Stockholm som grundades av Anders Färdig och som letts av honom ssom VD edan dess tas nu över av Hampus Färdig som är son till Anders.Hampus Färdig är utbildad vid Berghs School of Communication i Stockholm och har en kandidatexamen vid Academy of Arts i San Francisco. Idag har han varit verksam inom Design House Stockholm i sju år. I en tid när handeln förflyttar sig från fysisk retail till digital försäljning har Hampus ansvarat för den digitala strategin. 60 % av företagets försäljning sker idag online och Design House Stockholm har en stark digital struktur. I januari 2021 övertog Hampus rollen som företagets marknadschef, en position han har haft i 3 år.
  • Design-iconen Iris Apfel med den aktningsvärda åldern 102 år gick i vecka bort, Iris var högaktad både när det gäller inredning och design och även känd för sina oversized glasögon.


I veckan damp det ner ett pressmeddelande från IKEA och den Eindhoven-baserade designstudion Raw Color som nu i mars presenterar den färgstarka kollektionen TESAMMANS

Färg är ett kraftfullt uttryck för personlighet som kan ha en positiv effekt på vårt välbefinnande och lysa upp våra rum, den tillfälliga kollektionen TESAMMANS innehåller 19 olika vardagsföremål som inspirerar människor att skapa glädje och som ger hemmet en färgstark karaktär.
TESAMMANS hämtar inspiration från Raw Colors distinkta formspråk och deras förmåga att skapa unika kopplingar mellan färg, material och form.
Raw Color’s arbete har visats på museer och gallerier runt om i världen, bland andra The Aram Gallery, Cooper Hewitt Museum och Stedelijk Museum Amsterdam, och vid sidan av sitt arbete med studion är de också lärare vid Design Academy Eindhoven.
Säljstart: 5 april på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus med undantag av Gävle och Haparanda.

Senaste nytt från Italienska Flos är två av deras mest välkända armaturer, bordslampan Taccia designad av

Achille and Pier Giacomo Castiglioni samt takkronan Sarfatti designad av Gino Sarfatti går nu att få i helt matt vitt utförande.
Så snyggt!


Sist ut i veckans nyhetslista blir det fin inspiration från ett samarbete som gjorts mellan lyxhotellet Villa Copenhagen och designvarumärket FermLiving
Där i deras fina Residential Suit har man gått all in med inredning från nyss nämnda varumärke, så fint om du frågar mig.
*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *