Söndagstulpanerna

av | feb 18, 2024 | Uncategorized

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej fina vän, hoppas att allt är fint ho dig denna regniga söndag, ja det fina soliga vädret från igår är ett minne blott idag.
Dagen har därför mestadels tillbringats inomhus med lite söndagsbestyr som det dåatta fanns en massa tid över för.
Först fick jag ett ryck och ägnade flera timmar åt att borsta och dammsuga vår lurviga matta i vardagsrummet, det måste man nämligen göra om man inte vill att ullet ska klumpa ihop sig till stora sjok, en fin och mysig matta att ha under fossingarna men lättskött är den då inte.

Mattan i fråga hittar du HÄR

Ljusstaken i bild heter Flow och är från Svenskt Tenn och ljuslyktorna av glas från Iittala på REA HÄR

Fåtöljen som huserar kuddarna från Svenskt Tenn finns att beställa HÄR

På mitt soffbord har jag just nu ett fång med rosa tulpaner som lyser upp tillvaron, och den gröna vasen i sig är ju också ett litet lyckopiller.

Vasen har jag nog tipsat om tidigare men gör det igen för er som är nyfikna kika HÄR. och just nu med 25% rabatt dessutom.

Böckerna på samma soffbord är dels boken Hemtrevligt av Elin Lervik och Katarina Mattson som jag fick i gåva after middagen på Vår Gård Saltsjöbaden under Stockholm Design Week. Den andra boken är ett loppisfynd som jag gjort nyligen, älskar mina små loppisfynd hahaha….

Nedan i bild ser du min nykammade matta, lite färgprover från Nordsjö inför ett kommande måleriprojekt här hemma, en textilbit från Svenskt Tenn och en fin pall som jag också fyndat på loppis för ett tag sedan. Att välja kulör är inte alltid den lättaset uppgiften att ta sig an, men det har jag ägnat en stund åt idag.

Här ser du pallen från sidan sett, jag älskar ramen och de klotformade fötterna samt att själva sisten är tagelstoppad och med sadelgjord. Nu måste jag bara bestämma mig för vilken textil jag ska klä den med, antingen zebratextilen eller någon annan….

 

Min lilla söta kille, nyklippt och fin dessutom nu i veckan, han har inte haft så mycket med söndagsbestyren att göra utan har mestadels legat och softat där på sin favoritplats i soffan.

Ha en fortsatt fin söndag och välkommen hit snart igen!

Kram

2 Kommentarer

 1. Annika

  Jag har också en ullmatta i vardagsrummet och den ”fäller” ju något makalöst. Haft den i 2 år och jag trodde det skulle bli bättre med tiden men det verkar det inte som. Menar du att du borstar mattan innan du dammsuger? Hurdan borste använder du? Ursäkta mina frågor men jag har inte hört detta innan.

  Svara
  • Inredningshjälpen

   Jo, jag borstar den då och då (borde nog göra det oftare) lite som om man har en hund med lång päls så använder en hundborste 🙂

   Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *