Spana in nyårsdukningen 2021

av | dec 27, 2023 | Uncategorized

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!
Som utlovat här så sent som igår kommer här ännu ett inlägg med en massa bilder som visar min nyårsdukning som fick avsluta året 2021.
Vi firade även då här hemma ”bara min man och jag ” och vovvarna men jag ville ändå duka lite fint om än i en ganska rustik stil och kanske inte sådär traditionellt nyårsglittrigt.

Och ja, det där är en del av tjusningen när det gäller inredning tycker jag, man kan göra hur tusan man vill och välja den stil som passar ens egen personlighet och de egna behoven bäst utan att det kan anses som det minsta fel.
Det blir även en glimt av det som stod på menyn, allt framdukat i en sittning så man kunde äta det man var mest sugen på.

Brödställ liknande mitt med 20% rabatt finns HÄR och HÄR

Vasen på fot som står i fönstret HÄR ,  samt den vita ljuslyktan i glas i fönstret HÄR.

Dukat bord för många eller som i vårt fall ”bara två”, men jag tycker att man kan lägga krut på sin dukning både till vardag och fest, det gör den enklaste måltiden så mycket trevligare, inte sant?
Och spara för guds skull inte på ”finporslinet” till bättre dagar, nej använd det som du gillar dagligdags, det är ju det som det är till för!

Champagneglasen som också passar fint som cocktailgas hittar du HÄR

Lite kär i porslinet från franska Gien köpt hos Svenskt Tenn, servettringen i tenn finns HÄR och servetten med 40% rabatt finns HÄR

Tallriksunderläggen av jute är köpta HÄR
Mattallrikarna med fåglar och blommor från Svenskt Tenn // Besticken finns HÄR

Servettringen i tenn finns HÄR och servetten med 40% rabatt finns HÄR

Blågrå linneservetter HÄR // Naturfärgade servetter med franskant och 40% rabatt finns HÄR
Servettringar av tenn nu med 30% rabatt HÄR

Den stora vasen med liljor i hittar du HÄR och den lilla vasen med tulpaner från Svenskt Tenn samt också Ljusstaken Flow är från Svenskt Tenn

Champagneglasen som också passar fint som cocktailgas hittar du HÄR

Brödställ liknande mitt med 20% rabatt finns HÄR och HÄR .

På menyn dagen till ära…smörgåstårta i fokus…

Fatet där smörgåstårtan tar plats hittar du HÄR

Förutom smörgåstårtan åt vi havskräftor och Kalix löjrom med klassiska tillbehör och allt var väldigt gott och precis vad vi önskade i matväg inte minst eftersom allt var färdigt att plocka ut från kylen och vi behövde inte dona så värst mycket i köket just då.

Smörgåstårta, en ofta bespottad och hånad tårta som ”ingen gillar det minst” men ändå äter av med god aptit om det bjuds.
Ja, en riktig vattendelare, antingen så älskar man smörgåstårta eller inte alls.
Jag tillhör den förstnämnda skaran, jag har alltid älskat smörgåstårta och så ännu idag oavsett vad alla andra tycker. Dock gillar jag endast renodlade tårtor med genomgående fyllning med lax, tonfisk, räkor, ägg osv och allt ska vara saftigt och gott samt serveras med mycket grönsaker och ägg till.
Tricket med en bra smörgåstårta är att man lägger ihop bottnar och fyllning och ställer i kylen för att gotta till sig ett dygn och sen garnerar man precis före servering.
Enligt mig ska det bara vara en fyllning och i denna är det tonfisk, rökt lax, majonnäs, dill, ärtor mm och man ska inte snåla med fyllning mellan brödlagren av vit formfranska!

Hoppas att du gillade min lilla visning, eller lilla och lilla, det blev ju en väldig massa bilder här i detta inlägget.

Ha en fin kväll och välkommen hit igen snart!

3 Kommentarer

 1. Marie-Louice Wullf

  Så himla vackert 🥳 vart hittar jag de gröna skålarna? Gott Nytt År!

  Svara
  • Inredningshjälpen

   Gott Nytt ÅR till Dig!
   Kram A

   Svara
 2. Leena Norman

  Hej! Jag ser framemot din kvalitetsloppis!! När startar du den, var kommer den att bli synlig?
  Spännande
  Önskar dig ett härligt hälsosamt 2024
  //🐞Leena 🐞

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *