Dukat till julfika

av | dec 26, 2023 | Uncategorized

Hej fina och god fortsättning! 

Ja, man säger kanske inte så numera i den moderna tid i lever i, säger man god fortsättning till någon i 20-års åldern så tittar de mest förvånat på en ungefär som, god fortsättning på vaddå?
Så sa man iallafall när jag växte upp, och jag antar att man syftar på god fortsättning på det som återstår av året fram till nyår.
Först God Jul, sen God Fortsättning och sen Gott Nytt År!

Hur som helst så hoppas jag att din jul var fin, och att du har lediga sköna dagar att njuta av nu under mellandagarna.

Nu är det hela 50% rabatt på fina julstjärnan Snöblomma och den finns HÄR och den fina vita fåtöljen finns HÄR samt ullmattan med lång lugg HÄR

Här hos oss får julen stanna kvar några dagar till, julbelysningen ett bra tag till för att uthärda mörrkret som känns helt kompakt just nu.

Den fina girlangen finns nu HÄR med fin rabatt

Ljusslinga LED med fjärrkontroll HÄR

I detta inlägget bjuder jag på ett bildregn med bilder från en av juladagarnas mysiga julfikor, ja antalet sådana är faktiskt svårräknade, det finns ju så mycket gott att välja mellan, right?

Den fina rutiga duken finns liknande HÄR 

Som bas till min dukning använde jag en rutig duk i grönt och vitt som bas, och porslinet är mestadels vintage förutom tallrikarna med grönt kant som är från varumärket Gien men köpta på Svenskt Tenn.

Julstjärnan i bakgrunden har jag bara fällt upp till hälften för att kunna stå på bänken, nu finns den HÄR och med 50% rabatt

Den gröna krukan med hyacinter är köpt hos Karl-Fredrik på Eklaholm om jag inte minns fel och ljusstaken med en enkel rosett av sammetsband kommer från Svenskt Tenn

Finaste servetterna av linne kommer från Himla finns HÄR och servettringarna i silver HÄR

Julmust serverad ur liten vintagekanna som jag hittade hos bästa Helena Rääf i somras i hennes lille butik som finns bakom brandstationen och pizzerian i Torekov.

All in julfika!

Inte en hembakt kaka så långt ögat når med väldigt smarriga saffranssnurror med smör och doppade i socker, vaniljmunkar med saffran och hjärtformade pepparkakor.

Kopparna som är perfect match till porslinet har jag faktiskt köpt hos Ica Home som finns i de större Ica Maxi butikerna, och jag tror faktisikt att de finns kvar trots att jag köpte dem för ett tag sedan.

Korgen som växten står i hittar du HÄR och lampan med 20% rabatt HÄR .

Doftljus Tree House

Skulptur av keramik Polspotten HÄR

Som sagt, hoppas du har det finnt och njuter av lugn och ro, snart drar karusellen igång igen med helt orört 2024 framför oss, då gäller det att vara startklar att köra.

Kram

2 Kommentarer

 1. Annika

  Så fint hos dig! Och god fortsättning, så säger jag också!

  Svara
  • Inredningshjälpen

   God Fortsättning!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *