Inredningsnyheterna v.44

av | nov 4, 2023 | Uncategorized

Hej!

Då var det dags att kika på de nyheter som har tagits sig in på min berömda nyhetslista, men först några enkla reflektioner från veckan som gått…

1. I veckan har det firats höstlov från norr till söder i vårt avlånga land, ja jag kan ju förstå att barnen har ledigt från skolan, men hur i all världen fungerar det att även väldigt många vuxna numera är lediga en hel vecka i november? Jag får inte ihop alla denna ledighet som vuxna arbetande personer får i hop nuförtiden, ja som det ser ut är man ledig när det vankas sportlov, påsklov, extremt långt sommarledighet (från juni till augusti) , höstlov, vinter och jullov osv. Hur många veckors semester finns det att ta ut nuförtiden?

2. Alla Helegons helgen är ju en kristen högtid men det verkar de flesta ha glömt bort och istället är det amerikanska fenomenet Halloween som verkar ha blivit rejält rotat även här på våra breddgrader. Ett framförallt stort handelsjippo där man i år nådde nya rekordsiffror, vilket verkar skevt tillsammans med alla rapporter om hur svårt svenska familjer har det att gå ihop med tanke på inflationen….

3. Även resandet utomlands slog nya rekord nu under höstlovet och även detta rimmar ju illa när man här hur människor klagar på att räntorna ökat och att maten blivit dyrare osv.

4. Är svensken i genomsitt en bortskämd typ som ofta  är ledig och klagar så fort de får en fis på tvären? Jag tror bestämt det, fler borde se sig omkring och se hur världen ser ut utanför Sveriges gränser. Och sluta klaga och vara betydligt mer tacksamma.

Amen. Och nu kikar vi på veckans nyheter!

I detta inlägget blir det stort fokus på julen och dess firande år 2023 och detta med anledning av att flera av de stora julaktörerna har slagit upp portarna för deras respektive julshoppar nu i veckan. Först ut har vi Svenskt Tenn som nu i veckan öppnade både julbutiken och en ny utställning full av julinspiration i butiken på Strandvägen i Stockholm. Ett besök där före jul är ett måste för mig och alla andra som älskar julen signerad Svenskt Tenn.

I år är det Illustratören Maja Sten står bakom årets jul hos Svenskt Tenn, och här ser vi en en härlig tolkning av julens viktiga gottebord. Här finns pepparkakorna, pepparkakshuset, polkagrisarna, den sirliga kristyren och marmeladkulorna representerade, och samtidigt tar hon oss med på en resa till barndomens jular då hemslöjd stod mer i fokus än vad den gjort på länge.
Som sig bör finns även en topp”stjärna” med bland julpyntet. Maja Stens variant är en fågel i mässing inspirerad av svensk folkkonst. Hennes vision var en fågel med känsla av pappersslöjd, originalformen klippte hon således i papper.

Årets jul hos Svenskt Tenn och många andra i år tar oss med på en söt nostalgitripp. till svunna ”trygga tider” då hemtrevlighet liksom var en självklarhet.  Vi hittar dekorationer inspirerade av pepparkakshus och karameller och  dessutom klassisk hemslöjd – i granens topp sitter en sirlig mässingsfågel.
Vi drömmer oss bort för en stund och önskar att  julen blir extra god i år!

Älskar stilen och vill kopiera den rakt av hemma hos oss!!

Alla julens dekorationer och nyheter hos Svenskt Tenn hittar du HÄR

Spana in Waiter XL Armchair från Stockholmsbaserade Massproductions, en stol som  har en enkel och ren design med sina skulpturalt böjda armar och kropp i massivt trä. Stolen skapades som en hyllning till världens servitörer vars färdigheter hjälper oss att njuta av fina kulinariska upplevelser, och visst känns stolen i denna röda kulören som klippt och skuren för middagsbordet där den skapar lugn och komfort under julfirandet?

Parfymhuset  Byredo brukar ju årligen presentera ett doftljus med dofter från julen, i år slår man dock på stort och öppnar upp en egen liten julshop med både julstrumpor, adventsstjärna, lite fina detaljer och såklart en trio med doftljus. Till denna kampanj har man även tagit lite trollska bilder, ja julen 2023 handlar i stort om att vi alla ska befinna oss i ett sagoland och glömma bort världen utanför för en stund….
Se deras Holiday Campaign där systrarna Lejonhjärta från Sampi står i fokus och skapar vintermagi och alla prudukterna finns HÄR 

Senaste nytt från designvarumärket Klong ser vi här ovan i bild, vasen Alba designad av Mika Lindblad som både finns i denna variant och i en rund version.  Alba  utmanar vårt konventionella sätt att arrangera blommor, och relationen mellan skålarna formar den perfekta vinkeln för snittblommor.
Vasen finns i två olika former – rund och cylinderformad. Tillverkad i mässing och munblåst glas och kan kikas närmare på HÄR

Kinfolk som mest gjort sig kända för deras magazine och inredningsrelaterade böcker är även aktuella med en rad Art Prints , Podium Poster är gjord i exklusivt samarbete med Köpenhamnsbaserade galleriet ALIUM och Cecilie Jegsen.
På den här bilden bär modellen en klänning av Maja Brix och smycken av Amalie Louise.

Julen hos Artilleriet i Göteborg har också presenterats nu i veckan, och som alltid när det gäller Artilleriet så har det lagts stor vikt vid att ta fram inspirerande och äen här lite drömlika miljöer för att presentera deras deras julsortiment 2023. Årets kampanj är fotograferad på Nääs Slott. av Fanny Rådvik med styling  av Sofia Bratt
Ja, fira den festliga säsongen och lägg till en touch av magi i ditt hem, uppmanar Artilleriet oss till,  upptäck deras noggrant utvalda kollektion av juldekorationer, från glittrande ljus till tidlösa ornament och skapa minnen som kommer att sprida värme och glädje.
Ta del av Artilleriets jul HÄR


Färgtillverkaren Lycke som är fackhandelskedjan Happy Homes eget nya varumärke, har släppt deras färgkarta för AW23/SS24. Där ser vi 16 kulörer som är utvalda av färgsättare från Happy Homes egna butiker, och bilderna som ska bilderna är skapade tillsammans med inredningsstylisten och set designern Fanny Hamlin.
Tipstack till Frida 

Veckans lista avslutas med trippelt gånger nyheter från Fritz Hansen  som hösten 2023 presenterar en rad olika nyheter och först ut har vi den nya versioner av stolen Carimate, stolen är formgiven av Vico Magistretti år 1959, och nu går det att få stolen att få i obehandlad bok och i matt svartmålad ask.
De nya versionerna adderar ett mera modernt uttryck till Fritz Hansens befintliga kollektion, stolen formgavs som sagt redan 1959 av Vico Magistretti, och den ursprungliga versionen i en klar röd färg togs fram för Carimates golfklubb i Italien. Möbeln har ett rent uttryck, stark personlighet och en detaljerad konstruktionen som passar i alla rum och interiörer. Den fungerar som som fristående möbel, samtidigt som den passar som grupp in i en matsal.

Näst på tur har vi nya uppdaterade versioner av soffserien Lissoni designad av Piero Lissoni, en serie med flexibla lounge-möbler som går att anpassa till olika typer av rum och hem som nu har utökat utbud för ännu större valfrihet.

Och sist men inte minst har vi det ikonikska ”Egget” en designfåtölj som markerar avslutningen av Fritz Hansens 150-årsjubileumsår 2023. Alla de 150 limiterade stolarna kommer att bära en ingraverad metallplakett med sitt unika upplagensnummer.
Dessa speciella samlarobjekt av EggTM med endast i skogsgrönt läder och endast material av högsta kvalitet används i framställningen av dessa begränsade upplagor.
Pure-lädret är av anilintyp kännetecknas av sin organiska karaktär med en mjuk yta och en naturlig kornstruktur som är individuell för varje exemplar.
Med tiden kommer lädrets naturliga skönhet att utvecklas då den unika patinan som bara en kvalitetsmöbel kan få.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i samband med texterna om inget anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *