Inredningsnyheterna v.43

av | okt 28, 2023 | Uncategorized

Hej kompis.
Då var det dags att ta oss en närmare kik på de inredningsnyheter som jag snappat upp under den senaste veckan, närmare bestämt vecka 43.
Det blir inte så värst många nyheter denna veckan, ej beroende på dåligt nyhetsutbud eller så, utan på att min tid har varit knapp och tillgången till internet har varit urusel.
I skrivande stund är jag nämligen i Italien i Viterbo (en timmes bilfärd från Rom) för flera dagars internationellt säljmöte med presentationer, möten, luncher, trevliga middagar och aktiviteter tillsammans med Ethimo och de andra agenterna från hela världen.
Så himla lärorikt och roligt men samtidigt dåligt för allt vad nyhetslistor heter….
I natt ställer klockan om till vintertid och det bli en timmes längre sömn i natt, det ser jag fram mot!

Först ut i veckans lilla lista har vi Georg Jensen som nu släppt året upplaga av julen hos dem. Ett alltid lika uppskattat inslag för alla som älskar och vurmar för den traditionella julen med både guld och silverversioner av samtlig produkter, samt även ljustaken Bloom om är ny inför advent .
Årets alla nyheter ser du om du kikar in hos Georg Jensen


Som jag berättade i min inledning så är jag i Italien för Ethimo’s räkning och givetvis har vi fått veta allt i detalj om de fina nyheterna som kommer 2024, samt inte minst premiärbläddrat i den nya fina katalogen med inspirerande miljöbilder.
En allltid lika intressant och häpnandsväckande bläddring, då denna är väldigt påkostad och visar spektakulära miljöer.
Ett exempel är miljöbilderna för Paola Navone’s kollektion Rafael, med bilder tagna vid ett privat sommarhus på Sardinien (som kan tillhöra familjen Ethimo) .
En av de fina nyheterna som redan fått uppmärksamhet i Sverige, är all time bästsäljande stolen, Kilt, som nu kommer i en ny version med stomme av pulverlackerad stomme i kombination med samma lindade rep om ursprungsstolen med stomme av FSC-cerifierad teak.

Ovan ser en glimt av den överdådiga julen 2023 hos H&M Home. som kom ut i butikerna och online den 26 oktober, en julkampanj som dignar av guld och glitter och stort överflöd minst sagt.
En lite konstig tajming tänker jag, med tanke på hur situationen ser ut för många människor just nu.
Det finns förvisso en del av kollektionen som speglar en mera naturlig och modest version av julfirandet, men det överdådiga är det som ”syns och hörs”.
Jag personligen tycker att det känns föga inspirerande  kampanj som denna, ja hur många av oss ska julpynta och fira jul i salar som dessa?
Se kollektionen HÄR

Danska Ferm Living´s julstil känner vi igen från förr, och den speglar den skandinaviska avskalade stil som varumärket representerar året runt.
Bland nyheterna ser vi  en poetisk toppstjärna tillverkad av GOTS-certificeret bomullsmaterial som är fylld med återvunnen polyester, kalenderljus, julstjärnor, doftljus mm.

Hösten 2023 presenterar danska Fritz Hansen lampan Avion™  designad av designstudion Iskos-Berlin redan år 2012.
Denna unika lampa kombinerar funktionalitet med en gnutta nyckfullhet, och med inspiration från Zeppelins luftskepp har den ett lekfullt uttryck som ger charm till varje bostad där den flyttar in.
Den ovala formen och det mjuka, diffusa ljuset skapar en mysig atmosfär och gör den till ett utmärkt tillskott i alla typer av rum.

Höstpaletten hos det svenska textilföretaget Linum är väldigt sober och fin och vi ser bruna toner i kombination med off-white och beige.
Lite som en kastanj som dt vimlar av nu på hösten, med brun utsida och varmvit utsida och lägg sen till mixen av material och texturer så blir dt så fint om ovan i Linum’s inspirationsbilder.
Vill du kika på hur sortimentet ser ut hos dem just nu, så gör du detta HÄR

Ovan i bild ser vi den nya tvåmansfilten som är nyhet hos Kärret och är tänkt för för två personer, vilket låter väldigt mysigt.
Den randiga pläden i fråga mäter hela 3 meter och är vävd av 100% Nya Zeeländsk lammull i skaftvävstol av svenska Klippan.
Tipstack till Frida

Occhio’s senaste lamp-serie Luna designad av Axel Meise som lanserades tidigare i år under Milan Design Week, utökas nu under hösten med nya bordsarmaturer i två olika höjder och med ny patenterade ljuskällan Fireball, Luna Sogno och Luna Basso.
I Luna-serien används för första gången denna patenterade ljuskälla Fireball, som beskrivs som ett  ”eldklot” inuti de reflekterande glaskulorna som skapar ett behagligt mjukt, bländfritt, men ändå riktat ljus.

Och på tal om plädar, i veckan släppte parfymhuset Byredo deras senaste så kallade limiterade biprodukt, den 50:onde i ordningen och har döpts till Wearable Blanket.
Ett unisexplagg i samarbete med Stockholms-baserade varumärket REBOCO, som gjort sig kända för deras dunplädar och bäddset.
En kappa där känslan ska vara att gå omkring insvept i ett stort fluffigt duntäcke. Kappan produceras i Italien av 100% återvunnet dun och i kulörerna svart, lila och grön.

Cervera har utnämnt vinnaren av deras årliga hantverksstipendium med syfte att lyfta lokala hantverkare, och årets tema är ljusstakar medan 2022 års tema var glas.
Årets hantverksstipendiat är keramikern Malwina Kleparska, som erhåller ett stipendium på 25 000 kr.
Årets jury består av Teresa Bergerud, designer på det norska glasbruket Magnor, Erika Dalle, COO på Cervera samt Isabel Granström, curator på Cervera Vintage.
Juryns motivering lyder:
Malwina Kleparska skapar ljusstakar som inte bara vittnar om skickligt hantverkskunnande utan även en stor designmedvetenhet som tar sig uttryck i ett modernt och aktuellt formspråk. Med sitt materiella utforskande och böljande former lyckas hon fånga betraktaren och skapar ett enhälligt ha-begär hos juryn.”

Denna avslutande nyhet är kanske ingen nyhet i sig, men fantastiskt fin inspiration för bästa tänkbara tvättstugan man kan tänka sig, ja tänk så mycket roligare de trista tvättsysslorna skulle bi i en miljö som ovan.
Design och funktion i fin symbios vilket allt inom inredning strävar efter när kökstillverkaren Ballingslöv delar med sig av inspiration som denna.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i texterna ovan om inget annat anges*

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *