Calypso Beach

av | aug 29, 2023 | Okategoriserade

Hej!

Hemma i Torekov igen och även om det var härligt med riktig sommarvärme och total avkoppling under en vecka så är det även skönt att vara hemma igen, inte minst tillsammans med vår lille Agathon som vi alltid saknar när vi är borta.
Jag har ju redan berättat lite om hotellet som vi bodde, vilket var väldigt bra och fint på alla sätt och vis förutom en sak, havet var alldeles för livligt med djupt vatten direkt, strömmar och livliga vågor.
Det var dock förlåtet eftersom jag tagit reda på att det fanns en magiskt fin badplats bara 50 min bort med bil…..

Jo, 50 min bort med bil var det allt, men ingen magisk badplats nås ju direkt från en rak motorväg eller landsväg, nej vill man komma dit så är det alltid över berg och med serpentinvägar med djupa stup, right? Inget undantag från denna regel den här gången men fram kom vi tillslut och efter även en strapatslik promenad så nådde vi tillslut fram till Calypso Beach.
Stranden eller rättare sagt klipporna och vattnet var precis så sagolikt som det såg ut på bilderna.

Kristallklart vatten, helt stilla utan vågor och som gjort för en badälskare som jag. Här trivdes jag om fisken i vattnet och ville aldrig gå upp. Det enda lilla abert var att Calypso Beach är väldigt välbesökt och därför fanns det inga solstolar kvar att hyra när vi kom dit strax efter lunch.
Vi stannande därför och badade en lång stund och därefter körde vi tillbaka till hotellet igen.

Besöker du Kreta och bor i närhten av Rethymnon så kan jag rekommendera dig att ta dig till Calypso Beach, dock inte om du reser med barn eller har svårt att ta dig ner för branta backar osv.

Ha en fin tisdag!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *