Inredningsnyheterna v.33

av | aug 19, 2023 | Okategoriserade

Hej!

Sensommar, skolstart och tillbaka till rutinerna samtidigt som sommarvärmen kommit tillbaka, lite retligt men ofta är det ju så i augusti och september.
Nyhetsutskicken börjar komma igång igen efter sommaren och i nästa vecka drar Formex i Stockholm igång, en mässa som jag prioriterat bort några år och istället åkt till Maison & Objet i Paris, och så även i år. Mer om Formex längre ner i listan, så nu kickar vi igång nyhetslistan för v.33!

Veckans första nyheter kommer från danska Stelton ,som i veckan skickade ut e sneak peek av deras höstnyheter som kommer att premiär visas under mässan Formland i Herning 22-23 augusti.
Förutom de ikoniska klassikerna termoskannorna EM, To-Go-Click och Keep Cool som nu lanseras i de nya höstfärgerna Soft Dark Forest och Soft Deep Ocean lanseras bl. a även en nytt fint peppar&salt set, , en ny vattenkokare i Amphoraserien och den fina mobila LED-lampan Pier kommer i en glänsande mässings version.

Näst på tur har vi en stolsnyhet från inga mindre än Fritz Hansen som introducerar PK15 designad av Poul Kjærholm.
Stolen i fråga är den sista stolen som den hyllade danska arkitekten och möbeldesignern skapade under sin karriär.
PK15 är ett hantverksmässigt mästerverk och ett skulpturalt uttryck i trä som designades år 1979, ett utmärkt exempel på den strama renheten hos Kjærholms möbler och på hans ständiga experimenterande med material och tekniker.
Stolen går att få både med sits av flätad rotting och med stoppad sits.

Ovan i bild ser vi ännu en höstnyhet med dansk avsändare och detta gången är det från Carl Hansen & Søn.
Soffbordet heter KK66870 och ett matchande sidobord KK44860 och båda är designade av designikonen Kaare Klint.

Hösten är snart här och med den kommer mörkret så sakta åter, och som ett brev på posten kommer såklart en hel drös med belysningsnyheter som vill visa upp sig.
Ovan i bild ser vi en ny väggplafond med organiskt uttryck och diffust ljus som kommer från designvarumärket FermLiving.

Vägglampan Poem finns i två storlekar samt som bordslampa.

Belysningsnyhet nummer två ser vi ovan i bild, golvlampan med plisserad skärm heter Model 328 och är designad av den franske formgivaren Aurélien Barbry för 80-års jubilaren Le Klint

En till synes klassisk modell, men som vid en närmare titt har en lien fin mässingsdetalj vid lampfoten. Gillar du stilen så finns det även en bordslampa i samma serie.

Och när vi ändå är inne på belysningsnyheter så vill jag visa dig den nya utomhuslampan Out från Vibia som är designad av Victor Carrasco.
Lampan kan fås i en rad olika färger.

I veckan som kommer drar Nordens största inköpsmässa för inredning, mode, presenter mm, Formex igång i Stockholm.
Ja, närmare bestämt så pågår mässan på Stockholmsmässan mellan 22-25 augusti, och på plats finns även en massa inspirationsutställningar, det hålls föredrag inom olika relaterande ämnen mm, ja hela programmet hittar du HÄR
Höstens tema på Formex är Link Together, något som går som en röd tråd genom mässan, ett begrepp som beskriver vår samtid och som lyfter samarbete, nätverkande, gemenskap, utbyte och insikten att var och en av oss är en länk i ett mindre eller större sammanhang.


Och på tal om Formex, höstens upplaga bjuder på en riktigt härlig nyhet, ja under dagarna på mässan besökarna upplev ett café utöver det vanliga!
Det är nämligen ett specialdesignat café som är skapat av kreatören och floristen Anna Starrén. Caféet är inrett med fina inredningsprodukter från Mimou och det kommer att bjudas på bakverk och mat signerat Café Mandeltårtan i Ronneby.
På plats kommer även mästerpysslaren Karin Mannerstål att vara och även härliga samtal och inspiration med Anna Starren och Katrin Bååth.


Montana Furniture
 adderar fyra vitrinskåp till Montana Selection-serien som nu lanseras. Skåpet är en modern och stilren omtolkning av det klassiska vitrinskåpet och passar för att visa upp hemmets föremål samtidigt som det ger rummet liv med färg.
Vitrinskåpet är tillverkat med räfflade glasdörrar, justerbara hyllor och har en traditionell design med en uppdaterad känsla.
Den asymmetriska placeringen av hyllorna gör det enkelt att anpassa hur föremål ska visas upp, och det räfflade glaset fångar upp och sprider ljuset.
En annan nyhet nu i höst är att Montana introducerar tre nya poetiska färger,  Ruby, Acacia och Clay. Färgpaletten är skapad i samarbete med färgexperten Margrethe Odgaard.
De tre nya färgerna skapar en mild värme i rummet och smälter samman sömlöst med Montanas befintliga färgpalett.

Magsinet Kinfolk är aktuella med en ny bok, The Art of Kinfolk som summerar 300 av de mest populära porträtten och bilderna som publicerats av redaktionen genom åren.
Samtidigt är de även aktuella med deras 48:one magazine The Water Issue

MeliMeli som drivs av Amelia Widell och som tagit en självklar plats sedan flera år på soffmarknaden här i Sverige, har även börjat ta fram inrednings accessoarer av olika slag.
Senast ut är kollektionen Secret Garden med roliga brickor och underlägg.

En glimt av höstens nyheter från det belgiska designvarumärket Serax ser vi här ovan, bland annat designern Marie Michielssen som släpper nya produkter i Molly-serien och även en helt ny kollektion av vaser med namnet  ”Les Femmes” som inspirerats av starka kvinnor.   Och  värt att notera är att Serax (som så många andra varumärken) nu har lanserat en egen webbutik, där man kan köpa de flesta av deras produkter  online

Inredningsföretaget Sweef har köpt upp Happy Fluffy Cloud ett företag som specialiserat sig på speciella fluffiga duntäcken med extra mycket dun och tyngd, och har nu dessutom tagit fram ett lite lättare och svalare täcke som heter Midifluff
Täcket har stödkanaler i kanterna omringar en stor dunficka i täckets mitt, vikt: Ca 2 500 gram
Storlek:  150 cm x 210 cm.
Fyllning: Klassisk bolstermix med 50% gåsdun och 50% fjäder.

Sist ut i veckans lista har Danska Vipp som har lanserat ännu en spännande destination som man kan hyra likt en überlyxig variant av Airbnb, Vipp Villa i italienska Puglia.
Det ser ju onekligen intressant ut och blir du nyfiken så hittar du fler bilder och mer info om bokning här.

Tipstack till HÄR

Inredning all in Vipp gjord av Studiotoff och Vipp samt styling Julie Cloos Mølsgaard.
Fotograf: Pia Winther.

*samtligabilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns ovan i texterna*

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *