Inredningsnyheterna v.32/2023

av | aug 12, 2023 | Okategoriserade

Hej!

Då var vi framme vid vecka 32 och samtidigt som stormen Hans drog fram och alla sommargästerna fick nog och åkte hem, så kände jag att det kändes rimligt att snickra ihop en liten nyhetslista.
Så här är den första listan med inredningsnyheter efter sommaruppehållet, en del efterdyningar dock från innan alla tog ledigt i början av sommaren.
Häng med så kikar vi vidare här!


Först ut har vi en nyhet som gäller ingen mindre än keramikern Lisa Larsson, denna ikon som i år fyller hela 92 år är faktiskt aktuell med flera samarbeten i år och ett av dessa är i samarbete med Skultuna .
Lisa Larson och hennes keramik är välkända representanter för 1900-talets lysande svenska keramiska design, och dessutom alltid varmhjärtat, humoristiskt och en gnutta ironiskt.
Lisa arbetade på Gustavsbergs Porslinsfabrik 1954-1980 och hon är även representerad på National Museum i Stockholm.
Lisa Larson 2023 Figurinerna ovan som ingår i kollektionen är gjorda av solid polerad mässing.

Ovan i bild ser vi ett av de senaste köken hos Ballingslöv, ett ljust och vackert kök i skandinavisk stil som heter Edge .
Ett kök med gott om förvaringsmöjligheter där elegant design möter ett modernt klassiskt uttryck.
Edge är en rak överlaminerad lucka med en massiv vitpigmenterad ekkant.
Luckan finns i fyra kulörer som vit, kashmir, gråbeige och grå.

Senaste nytt från norska Vestre ser vi ovan i bild, Tellus är en utomhussoffa tillverkad av 100% fosilfritt stål från SSAB som formgivits av Emma Olbers.
Både Vestre och Emma Olbers har en klar och tydlig miljö- och hållbarhets strävan vilket visas tydligt genom detta samarbete.
Läs mer om Tellus och samarbetet HÄR

Höstens nyheter hos Himla ser du ett axplock av ovan i bild, men visst anar vi att brunt och rostbrunt kommer att göra avtryck i Himlas kulörpalett till deras klassiska och omtyckta produkter.
Himlas linnekollektion Sunrise kommer nu i två nya färger, Fog & Soil, de våfflade handdukarna i mitten heter Ego,  en helt ny handduk i linnemix för den ultimata spa-känslan.
Serien Randolf med bland annat löpare och kökshanddukar är ett rustikt och klassiskt hellinne som tvättats efter sömnad för att få en mjuk och skön känsla.

Born in Sweden har tagit fram en ny version av deras omtyckta klassiker Stumpastaken, en ljusstake som designades redan 1991 och som älskas av många. Nu kommer ljusstaken i en ny  bronsbrun kulör , och denna kommer i alla storlekar och är tillverkad i Sverige av 100% återvunnen aluminium.

Spana in de fina keramikvaserna Miyabi designade av japanen Kazushige Miyake, dessa nu lanseras i två nya metallversioner hos tyska Blomus.

Varje ny säsong lanserar Eva Solo två nya kulörer till deras klassiska sortiment på bland annat dryckesflaskor, muggar och termosar.
Denna hösten heter den första av dessa Emerald Green namngiven efter ädelstenen smaragd, en rik färg med starka referenser till naturen. Den andra som går under namnet Pearl Beige är en sofistikerad färg, kombinerad av beige, sand och grått.

Ljusstaken Rocky Baroque formgiven av glaskonstnären Hanna Hansdotter för Kosta Boda är ingen nyhet i sig, men nu lagom till hösten så kommer ljusstaken i en rad olika limiterade kulörer som tex Emerald Green. Den har ett starkt och personligt uttryck och är hantverksmässigt tillverkad i Sverige, se övriga nya kulörer HÄR

Brittiska stilikonen Faye Toogood mest ikoniska design Roly Poly finns nu att beställa i den nya kulören Raw Chestnut, och på den nedersta bilden ser vi ett helt nytt sängbord, Roly-Poly Cantilever Drawer som är ett nytillskott till Roly Poly serien.

Den svenska möbelproducenten Gärsnäs har ingått ett exklusivt samarbetsavtal med den globala retailern Nordic Nest Group, och med start 2024 kommer privatkonsumenter över hela världen att kunna ta del av Gärsnäs exklusiva sortiment av stolar, bord, belysning och stoppmöbler formgivna av några av Skandinaviens främsta designers, producerade i Sverige.
Möbelproducenten Gärsnäs som grundades i Skåne 1893 och som drivs sedan 2003 av familjen Axelsson/Klockby,  vilket är samma år som Designonline grundades, det som idag heter Nordic Nest Group.

För att fira Mumindagen den 9 augusti släpper Arabia en Mumindagsmugg i begränsad upplaga. Muggen är baserad på Tove Janssons roman ”Pappan och havet” och föreställer Mumintrollet, Muminmamman, Muminpappan och Lilla My på en strand med ett ö-tema som är viktigt i historierna om mumintrollen. En ny mugg för Mumindagen, “Havsbris”, lanseras i samband med Mumindagen i augusti, och i år blir lanseringen ännu mer speciell med en platinaversion av muggen, “Havsbris platina”, för att fira Arabias 150-årsjubileum

*Bild Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix*

Mitt under sommaren så kom beskedet att auktionshuset Lauritz.com A/S hade gått i konkurs efter en tids rekonstruktion och skulder värderade till 150 miljoner danska kronor.
En välkänd auktionssajt på nätet sedan 1999 som varit omtyckt av många men som om nu anklagas för att ha använt deras uppdragsgivares pengar som kassakredit då man inte betalt ut säljarnas provisioner.


Mathias Dahlgren, stjärnkocken bakom bland annat Matbaren och Rutabaga, öppnade igår den 11 augusti dörrarna till det nya restaurangkonceptet Seafood Gastro på Grand Hôtel i Stockholm. Det nya konceptet tar över lokalerna där Rutabaga tidigare huserade och ännu tidigare ändå från starten, var Michelin restaurangen Matsalen på samma plats.
Jag personligen har en speciell plats i mitt hjärta för Mathias Dahlgrens restauranger då i varit stammisar där sedan starten, och vi hade faktiskt vår bröllopsmiddag där efter vår vigsel på hotellet den 9 oktober 2010.
Jag hade faktiskt förbokat bord i den nya restaurangen Seafood Gastro till idag men tyvärr fick vi förhinder, men någon gång snart måste det bli av.
Avsmakningsmenyn består av akvatiska råvaror som lever i, vid eller på vattnet, en gastronomisk upptäcktsresa för såväl gäst som för Mathias och hans team.

”Jag kallar det ”seafood i en vidare mening”. Vi kommer inte bara servera kända fiskar och skaldjur utan även anka och annan sjöfågel, alger, strandnära växter, udda fiskar och skaldjur – om de smakar gott. Jag och mitt team ser det som en ny och spännande gastronomisk upptäcktsresa. Seafood Gastro blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin skapat” säger Mathias Dahlgren.

*samtliga bilder i inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns ovan i bild.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *