Inredningsnyheterna v.23/2023

av | jun 10, 2023 | Uncategorized


Hej!
Lördag i vecka som kantats av skolavslutningar och student-utspring i hela vårt avlånga land, och detta edans man ägnat sig åt 3 Days of Design i grannlandet Danmark, en kortversion av en designvecka där även e hel del svenska varumärken funnits på plats för att visa upp sig.
Jag har själv inte varit plats (var ju både i Stockholm och Paris i början av året vid deras designveckor och även i Milano i april under Milan Design Week och Salone de Mobile) men har följt med via Instagram vilket oxå går förträffligt.
Så, av förklarliga skäl landar en del av vecka 23’s nyheter där, häng med!

Veckans första nyhet är egentligen från förra veckans nyhetslista, men denna nyheten halkade ur så därför får den inleda nyhetslistan denna gången. Svenskt Tenn har öppnat upp deras sommarutställning i butiken på Strandvägen i Stockholm, och i samband med detta lanserat ett nytt samarbete som det gör med Margherita Maccapani Missoni.
Tillsammans sänder de ett somrigt vykort från Italien och bjuder på härlig inspiration till det dukade bordet i sommarskrud.
Ja, en färgsprakande fest där italienskt hantverk möter Svenskt Tenns klassiska design. Läs vidare och se kollektionen HÄR

Så över till Danmark och 3 days of Design där bland många andra, svenska DUX medverkade för att visa upp senaste nytt från dem. Här ser vi en ny, livfull och färgglad tygkollektion, framtagen till DUX ordinarie sortiment och nya kollektioner som består av åtta nya tygkollektioner i 79 nya kulörer och är utvecklad med ledord som struktur, färg och taktila upplevelser.
Med ett bredare utbud av kvaliteter, strukturer och nyanser vill DUX öppna upp för lekfullhet och personliga uttryck i kombination med tidlös möbeldesign.


Den enfärgade tapetkollektionen Pigment från Boråstapeter kompletteras nu med en helt ny yta som heter Sand. Strukturen ger en aning textur på väggen, en något strävare yta, som fångar ljuset på ett mjukt och mycket behagligt vis.
Sedan tidigare finns tapeter i kollektionen med en sidenmatt yta, men helt nytt till Pigment-kollektionen är strukturen Sand, en något strävare yta, som visar hela 20 nya kulörval.Pigment lanseras den 16 augusti på borastapeter.com samt hos utvalda återförsäljare.

Ovan i bild ser vi fåtöljen The 77 Chair som designades av Finn Juhl (förmodligen hans sista designalster) och som nu relanseras av varumärket med samma namn.

Fåtöljen tillverkas i Denmark, och precis som dess original med en bas av av björk md en klädsel enligt konstens alla hantverksregler i antingen textil eller läder.  Läs mer HÄR

Ljudmästarna Bang & Olufsen har tillsammans med designduon GramFratesi tagit fram den bärbara högtalaren Beosound A5. Resultatet av samarbetet blev två olika uföraden i material med inspiration från bla sommarens traditionella stråhattar och handvävda läderdetaljer på danska designstolar på 60-talet.

Se kollektionen hos Bang & Olufsen

Det danska designvarumärket Stelton har lanserat sina vårnyheter till det som rör kökets attiraljer, och då bland annat nya kolsyremaskinen Brus, de räfflade ”long drink glasen ovan och en drinkmixer i glas. Se alla nyheterna HÄR

Tipstack till Frida

Hästens med de välbekanta blå-vit-rutiga sängarna som förvisso inte enbart är blåvita, iallafall inte om vi ska tolka den senaste färgpaletten som visades upp i Köpenhamn nu i veckan.
Hästens som dessutom ni i år firar just det rutiga signumet och sängen 2000T’s 4-års jubileum.

Under designdagarna i Köpenhamn passade Carl Hansen & Søn på att visa storyn som ligger bakom varumärket och hyllade dt gedigna hantverket som ligger till grund för alla deras designmöbler. Dessutom tog de tillfället i akt för att relansera stolen PK1 dining som designades av Poul Kjærholm under hans glansdagar ,men som nu kommer i en variant med FSC™-certifierat papper som själva materialet till sitsen.

Senaste nytt hos belysningsföretaget Le Klint är inget mindre än lampserien ovan som går under namnet  Bouquet Table Lamp och denna kommer både som bordslampa och golvlampa. En annan nyhet som också visades upp nu under designdagarna var kollektionen Model 328 som tagits fram i samarbete med designern Aurélien Barbry, se alla nyheterna HÄR 

Under 3 Days of design slog anrika Royal Copenhagen ihop sina påsar med möbelföretaget Vitra och bjöd på en färg och mönsterglad tillställning med fokus på det dukade bordet. I fokus där stod äkta danskt hygge där nyligen lanserade Coral Fluted Half Lace agerade centerpiece. Se mer a deras 3days of Hosting om du klickar dig vidare HIT

Danska Louis Poulsen lanserade i veckan deras designsamarbete  @louispoulsen x @home.in.heven en samling med unika varianter av deras omtyckta lampor.
Spana även in konceptet The Louis som de släppte under Milan Design Week.

HAY lanserar som alltid en hel massa nya produkter både när det gäller möbler och accessoarer, och inget undantag från den regeln nu i veckan. Den nya kollektionen speglar väldigt väl en lekfulla och lite barnsliga eran som branschen går in i just nu, ja kanske ett tecken i tiden när mycket annat känns väldigt vuxet och trist.

Bland annat ser vi Arcs Trolley och Arcs Mirror designade av @mullervanseveren , Check Rug, Chisel Lounge Chair och en hel del annat nytt.

Senaste nytt från en av de stora kedjorna   i form av sommarens nyheter för härligt utomhusliv ser du prov på här ovan.
Vill du spana in hela kollektionen så kan du göra detta enkelt HÄR


Sist ut i veckans nyhetslista vill jag passcera på att tipsa om ett så kallat influencerhem som är till salu just nu, och det är ingen mindre än självaste Carolina Gynning som säljer sittgulliga och lite bohemiska hem ute på Ekerö.

Det roliga med influencerhem är att personen i fråga inklusive mig själv, ofta har sina favoritplatser i hemmer (hörnor) som man oftast väljer att visa upp medan man aldrig får se allt det där andra runt om kring. Men det får man ju när bostaden ligger ute till försäljning så vill du spana in hela härligheten kika då HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *