Inredningsnyheterna v.22/2023

av | jun 3, 2023 | Okategoriserade

Hej!

Då var det dags att leverera den första nyhetslistan i juni, årets första sommarmånad med allt vad det innebär.
PR-byråerna avverkar pressvisningar i huvudstaden på löpande band inför hösten för att kunna knyta ihop säcken inför sommarledigheten, och ja de fyller även min mailbox med pressmeddelande. Annat som fyllt min mailbox senaste tiden är inbjudningar till 3 Days of Design som går av stapeln i Köpenhamn kommande vecka.
Jag tror dock inte att jag kommer att åka över, det blir liksom lite tvärstopp för mig när det blir så mycket på och samma gång, utställningarna är dock även öppna för allmänheten så kika HÄR om du är intresserad.

Veckans första nyhet har avsändare Pholc som under nyss nämnda designhändelse i Köpenhamn kommer att lansera en ny lampkollektion.
Kollektionen heter Meter och är ett samarbete mellan  och designduon Maria Bruun and Anne Dorthe Vester.

Nu i veckan skickade inga mindre än IKEA ut ett pressmeddelande med deras sommarnyheter som kommer nu i starten av sommaren, eller närmare bestämt i juli månad. Och ska sägas bilderna här ovan visar endast en liten del av kollektionen, den mest nedtonade, medan resten går i den mera vågade, lekfulla andan med massor av färg och mönster huller om buller. Där ser man alla tänkbara kulörer, från gult och chockrosa till grönt och signalblått, i blandade utföranden, ett uppfriskande allt är möjligt-tänk, där ingenting kan upplevas överväldigande. Energiskt, eklektiskt och vågat, ja more is ju more som bekant och vill du spana in detta kika HÄR

För att fira designikonen Nanna Ditzel’s 100-års jubileum och även 30-års jubileét för designstolen Trinidad designad av Ditzel, lanseras nu stolen i nya kulörer som Khaki, Nordic Blue och en ekvariant och samtliga med ben av borstat stål. 
Stolen tillverkas av Fredericia Furniture och jag är nästan helt säker att stolen visas upp live i Köpenhamn i nästa vecka.

Danska Gejst släpper nu två nya produkter som vi ser här ovan, den flexibla bokhyllan med öppna hyllplan i svartlaserad ek samt tidningsstället i antingen svart ek eller spegelglas.

Blomsterlandet  byter nu från att använda växtbrätten i plast till brätten tillverkade av pressad träfiber, ja många bäckar sm

Sängklädesvarumärket Juniper är aktuellt med en egen handtvål och lotion som är 100% vegansk samt hållbart producerad i Sverige (ej testad på djur och fri från parabener, sulfater och silikon).
Flaskan är tillverkad av 100% återvunnen plast (PCR). Tipstack till Frida

Elsa Billgren som nyss var med i Masked Singer och gjorde det med bravur, är nu aktuell med boken Ett HEM Carl & Karin Larssons värld. I boken kombineras intresseväckande texter som ger en historisk kontext med fantastiskt foto för att ge alla beundrare av sekelskifteskonstnärerna chans att upptäcka deras största verk, nämligen hemmet.

Med foto av Mira Wickman, texter av Ulrika Ewerman samt koncept och styling av Elsa Billgren ges i boken en unik inblick till ett av Sveriges mest kända hem och som hyllats på många olika sätt genom specialkollektioner osv de senaste åren.

Som en respons på den oroliga omvärlden och det ökade behovet av att finna glädje i det enkla och varaktiga ting lanserar designföretaget LAYERED ett nytt samarbete med konstnären Evelina Kroon. Kollektionen består av tre handgjorda mattor med Evelina Kroons tydliga, grafiska signatur. Inspirationen bakom kollektionen kommer från de långsamma frukostar Evelina fått uppleva tillsammans med familj och vänner.
Mattorna “Sunny Side Up”, “Plum Punch” och “Korean Chives” kombinerar en livlig färgpalett med jutekvalitetens naturliga färgskala och tillför en touch av lekfullhet utan att kompromissa med det klassiska uttrycket. Se kollektionen HÄR

I veckan visade Swedese upp Duality Edition, ett samarbete med Wingårdh & Wingårdh, en konstellation av arkitekt Gert Wingårdh och modedesigner Rasmus Wingårdh (far och son), där mode och arkitektur möts i en kollektion fylld av svart-vita kontraster i trä och läder.
Duality edition grundar sig i en tolkning av Yngve Ekströms omtyckta möbelklassiker Lamino från 1956.
Duality-kollektionen är limiterad och består av två olika utföranden av Lamino-fåtöljer med tillhörande fotpall, två bord och en pläd.

Fåtöljerna är märkta, numrerade och finns i begränsad upplaga om 300 ex.  

Kollektionen finns att köpa från och med den 8 september 2023 på Swedese Brand store, på swedese.se, samt hos Länna, Nordiska Galleriet och Ohlsson & Gerthel som är exklusiva återförsäljare.

Lugnande, taktil och mjuk – men samtidigt med en raffinerad kontinental prägel,  är ord som beskriver Svedbergs nya finish Blyertssvart som nu går att välja på många olika typer av inredningsprodukter för badrummet.
Initialt kommer Blyertssvart finish finnas tillgänglig på nedanstående produkter:

Dusch 180 ̊, Dusch Skoga*, Takdusch Stuor, Takdusch Yding, Handdukstork Amor, Handdukstork U, Handtag G1 32 cc, Handtag G1 160 cc, Handtag M1, Handtag S1 20 cc, Handtag S1 160 cc, Handtag (knopp) P1, Tvättställsblandare Skule lättrad, Tvättställsblandare Skule fristående lättrad, Tvättställsblandare Skule slät, Tvättställsblandare Skule fristående slät, Bottenventil pop-up, Tvättställ Stora 

Thomas Sandell som nyligen var med i realityprogrammet Villa Whalgren har formgett en tallrikskollektion i glas för svenska Reijmyre, Kuverttallriken Lina som tallriken döpts till, kommer i tre färger: bärnsten, mörkgrön och blå.

Lina är tillverkad helt i blyfri kristalli energieffektiva elektriska ugnar i hyttan på Reijmyre, den tål maskindisk, men handdisk är skonsammare och rekommenderas. 

Idag vill jag även tipsa dig om en fin och somrig kollektion till det dukade bordet   med lite lantlig fransk charm. Kollektionen är en sk limited edition som ingen mindre än Johanna Bradford har tagit fram  i samarbete med Ellos Home

Sist ut i veckans lista vill jag tipsa dig om ett fint kök som nyligen kommit på plats hemma hos Svante Öquist och hans sambo i deras arkitektritade bostad Villa Sundahl. Ett kök i samarbete med Marbodal i vackert grön nyans, kvartsit och rostfria detaljer som du kan läsa allt om hos Marbodal

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *