Inredningsnyheterna v.18/2023

av | maj 6, 2023 | Okategoriserade

Hej!

Då var det dags att ta oss an maj månads allra första nyhetslista, ja det låter ju nästan ofattbart att vi redan är framme vid försommarmånaden maj och att i innan det ordet av är framme vid sommarlov, semestertider osv. Vecka 18’s lista är ju väldigt försenad eftersom bloggen legat nere seden i fredags men nu funkar allt som vanligt igen!
Denna veckan vankas det pressvecka i Stockholm så redan nu till helgen finns det nytt att visa upp, men nu först till denna veckans lista, häng med så kikar vi vidare här!

I veckan var jag inbjuden till en pressfrukost hos Bemz i Stockholm för att ta del av deras vårkollektion SS23 Modest Maximalist Collection enligt den maximalistiska devisen ”more is more”, en kollektion innehåller överdrag med plisserade, golvlånga kjolar och volanger som speglar en sofistikerad look.
Tyvärr har jag ju sällan möjlighet att åka till Stockholm enbart för en pressfrukost,(ja tänk så mycket det roligare det vore om jag hade en lägenhet i Stockholm), men då är det ju förnämligt när det finns så fina pressbilder att ta del av, så dessa bjuder jag på i denna nyhetslistan.

Bemz erbjuder som du säkert vet, möbelöverdrag i olika passformer med varierande design för IKEAmöbler som soffor, fåtöljer och stolar, och med SS23 Modest Maximalist Collection lanseras en ny passform, Maximalist Fit, som kontrast till den redan populära Minimalist Fit.
Kollektionen baseras på en ”more is more”-mentalitet där de taktila tygerna visar en excentrisk lek med strukturer och mönster.
Kollektionen är sofistikerad och generös, ränder och rutmönster ingår tillsammans med en nytolkning av det klassiska mönstret Toile de Jouy.
Kollektionens färgpalett består av en mjuk och jordnära bas med ljusa pastellfärger som accenter, samt oväntade mönster som bryter av mot det traditionella för en livfull, nutida känsla, se kollektionen HÄR

Det danska designföretaget Fritz Hansen introducerar våren 2023 en ny typ av marmor till deras sortiment nämligen Fauske marble, och denna går att beställa som alternativ till deras bordskollektion Kjærholm Collection.
Marmorn med den råa lite ruffa strukturen har fått sitt namn efter den norska orten Fauske, en ort som finns inom den arktiska cirkeln där marmorn kommer ifrån.

Anrika Royal Copenhagen lanserar nu deras populära porslin i en ny sommarfräsch kulör, ja man kan nog beskriva den som koralrosa/aprikos.
Den nya kulören går att få på Musselmalet Halvblonde och Riflet Blonde.
Nyheten består era bestämt av fyra koppar, två små tallrikar, flera olika serveringsfat, en sockerskål medlock samt en vas.
Lite senare i höst ansluter fler delar till till serien Riflet Blonde, så håll utkik runt den den 15. august.

Ovan i bild ser vi en nyhet från Superfront som tillverkar skåpsfronter som passar de mest populära skåpen från IKEA.
Nyheten heter Alabaster Wood och är ett val för den som vill bygga ett tidlöst kök i ljust trä. Luckorna tillverkas i askträ som har en naturligt ljus färg, vilket förstärks med lite, lite vitt pigment.
Luckorna betsas till rätt kulör och lackas därefter med en UV-härdande topplack för att ytterligare säkerställa att luckorna behåller sina vackra nyanser.
Vattenbaserad lack som är lite dyrare används, men lika hållbar som andra typer av lack – och mycket bättre för miljön!

I veckan slog H&M avgreningen ARKET upp deras andra tjusiga butik i Stockholm, ja närmare bestämt på Götgatan slogs dörrarna upp igår den 5 maj.


Och på tal om H&M avgreningar så gäller nästa nyhet också en sådan men denna gången @andotherstories och deras senaste butiksskyltningar inte enbart i butiken på Biblioteksgatan i Stockholm utan även i Paris,London, Milano, New York, Berlin och Seoul när kollektionen Savoir lanseras lanseras i detta nu.
Till skyltningen i fråga använde man de helt otroligt fina pappersblommorna som görs för hand av Sofia Vusir Jansson  som arrangerades i @carolineharrius otroliga fina vaservaser.

Senaste nytt på belysningsfronten hos danska HAY är att Matin-kollektionen med tjusiga designlampor formgivna av Inga Sempé nu utökas med en golvlampa. Den veckade klassiska skärmen går precis som hus övriga Matin varianter att få i en rad noga utvalda kulörer.

Parfymhuset Byredo har lanserat ett nytt doftljus med namnet L’Orto Italiano, en limited edition som är resultatet av ett samarbete mellan Marie-Louise Sciò från Hôtels Pellicano och Ben Gorhamn.

Ny för nu är även den populära Alphabeta pläden i en orange kulör, se nyheterna HÄR


Senaste nytt från Marimekko ser vi här ovan, deras senaste limited editon samarbete med West Elm kommer med sprakande färg och mönsterbild, ja sommaren tolkad på textil skulle man kunna säga.
Kollektionen säljs dock endast i USA och Canada via Westelm’s kanaler.

Tareq Taylor har i och med sina många år som kock, utvecklat en fallenhet för viner och smaksäkra kombinationer av mat och dryck, vilket har resulterat i en serie egna viner speciellt framtagna av Tareq, Tareq Riesling och Tareq Crémant de Loire Brut. Nu får det krispiga vita vinet och den sprudlande crémanten sällskap av en Pinot Noir från Frankrike.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *