Loppis Lördag och fika!

av | mar 7, 2023 | Okategoriserade

Hej fina hoppas att du har det fint hos dig och att snökaoset inte drabbat dig allt för mycket, ja våren har visst tagit en paus denna veckan för att sen komma tillbaka storslaget i nästa vecka.
I lördags bjöds det dock på spirande vårkänslor med strålande sol här i Torekov, och vad passar väl bättre då än att unna sig en Loppis-lördag med fika? Inte mycket tycker jag!

Jag hade hört talas om Antikstället som ligger i Slöinge mellan Halmstad och Falkenberg, ja mitt ute på landet skulle man kunna såga och för att förtydliga ödsligheten där så stänger den lokala matbutiken i byn kl 14.00 på lördagar.
Hur som helst så var jag pep på att kika in där innanför dörren på det gula huset ovan i bild….

För att förtydliga så är Antikstället ingen loppis i den bemärkelsen utan mer en antikbutik där man vet vad saker och ting kostar och vågar ta betalt så ingen chans till fynd här inte.
En del saker som jag såg där bland allt det som fanns har jag sett på renodlade loppisar och då för en bråkdel av priset här.
Men OM det fanns grejor att botanisera av, här fanns det verkligen allt från små skruvar och beslag till hela serviser, antika glas, lampor, kristallkronor, möbler osv, så det var om inget annat kul att strosa runt och titta på allt.

Bland annat hittade jag ljuskronan ovan i bild designad av Hans Agne Jakobsson, tillverkad av mässing och stilmässigt populär ännu idag.

Vad sägs om en hel uppsättning med Ostindia porslin?

Porslin i mängder från udda fat och pottor, vaser osv till hela maffiga serviser från tex Rörstrand mfl och visst är det roligare med en vintage-servis än en hel uppsättning med nytt porslin? Jag personligen gillar ju dock att mixa olika typer av porslin till en personlig stilmix, men smaken är som baken!

Ett helt rum fyllt med lampskärmar och lamptillbehör….

Som sagt, det fanns verkligen hur mycket som helst att spana in, och vet du vad, har du vägarna dit så finns det även ett grymt fika ställe som ligger bara ett stenkast därifrån…

Ja, av en slump hittade vi till Helt fantastiskt mysiga fika och lunchstället Solhaga Stenugnsbageri som också ligger i samma i by. Hit vallfärdade folk och kön var lång inne i den lilla butiken där alla godsakerna trängde på disken. Själva bagarstugan ligger vägg i vägg så dofterna därifrån spred sig ut över hela stället. Vi var lite sena dit så köpte med oss bullar och kakor och dessa var så himmelskt goda att vi garanterat kommer åka dit snart igen.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *