Ett hem att inspireras av

av | feb 8, 2023 | Okategoriserade

Det var ju ganska så länge sedan som jag visade ett hem att inspireras av, ja både när det gäller sk Hemnet-span som hemma-hos-reportage, vilket jag brukade visa titt som tätt tidigare. Sen tappade jag gnistan en smula för dessa inslag, men idag när jag fick syn på hemma-hos-reporatget som publicerats i sin helhet HÄR ,med massor av bra tips och tanken bakom och med inredningen i fråga samt info om produkterna. Här ser vi samma kulör eller iallafall ton i ton med olika nyanser som går som den berömda ”röda tråden” genom den stora våningen om totalt 280 kvm belägen på fashionabla Strandvägen i Stockholm. Galet snyggt och man blir minst sagt inspirerad….

Här bor inga mindre än inredarparet, inredningsarkitekterna Joanna Lavén och David Wahlgren på Studio Lawahl tillsammans med deras barn, och enligt intervjun  så var våningen i väldigt dåligt skick när den förvärvades. Svårt att tro när man ser slutresultatet som är genomtänkt in i minsta detalj, inte sant? De fina bilderna i detta inlägget är tagna av ingen mindre än  Kristofer Johnsson /Living Inside

Köket i teak och sten är designat av av paret själv och helt klart ett kök utöver det vanliga. Stenen som man använt heter Fantasy brown dolomite och denna går ju helt i samma kulör som väggar osv i bostaden. Att använda samma kulör genomgående gör ju att bostaden upplevs som större och rymligare än vad kvadratmetersiffran skvallrar om, om det nu behövs när vi talar om ca 300 kvm bostdsyta?

Mjuka runda former och snyggt så det förslår även i badrummet ovan såklart, Golvet i marmor, en kombination av Bardiglio, Carrara och Rosso lepanto, är lagt i en specialvariant av mönstret Tenuis, från Vanitas Studios.

Det finaste blomsterbordet jag vet kommer från Svenskt Tenn design Josef Frank, och detta finns alltid på min önskelista sedan lång tid. Ja drömma får man, right?

Detta hemmet vill du såklart se mycket mera av och även få reda på allt om det som syns i bild, inte sant? Skynda då vidare till Sköna Hem som även bjuder på en inredningsanalys av hemmet.

*samtliga bilder från Sköna Hem fotograferade av Kristofer Johnsson /Living Inside

Vill du att jag tipsar om fler hem från hemma-hos-reportage eller Hemnet? Lämna gärna feedback så jag vet om du gillar’t eller inte!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *