Adventsmys tillsammans med Sthål

av | dec 13, 2022 | Annons>Sponsrat inlägg/reklam

*inlägget i samarbete med Sthål*

Hej!

Adventstider råder och som gjort för mysiga stunder och en massa gott att njuta av i olika former, ja nu om någon gång är det dags att njuta för fullt!
Och oavsett om det vankas stor eller liten tillställning,  så blir det lite extra festligt om man dukar och gör lite fint kring det hela, inte sant?

Till mitt senaste adventsmys använde jag den fina keramiken från Sthål vars produkter verkligen har det där extra som man blir kär i vid första ögonkastet.
Rustik keramik med fina strukturmönster och där kulörerna är så himla fina både var för sig eller om man vill kombinera olika kulörer så som jag har gjort.
På det stora bruna serveringsfatet/pizzatallriken har jag placerat de små fina muggarna som är perfekta till glögg så här års eller som espressokoppar resten av året, bäst när man kan använda produkter året runt och inte enbart till jul.

I kannan har jag gjort en vintersangria som man antingen kan göra med eller utan alkohol, och denna är så god att du knappast vill dricka vanlig glögg efter att ha smakat denna.
Man behöver inget recept egentligen utan kan använda sig av valfri glögg, tranbärsjuice, pressad apelsinaft, isbitar samt tärningar av apelsiner och äpplen samt granatäpplekärnor.

From Above!

Ingen jul utan en smarrig mjuk pepparkaka!
Denna variant är dessutom väldigt enkel att lyckas med, och sen kan man placera kakan på ett fint fat och dekorerar efter egen fantasi, tycke och smak.
Jag valde vispad grädde med vanilj, granatäpplekärnor och sen lite pudrat florsocker över det hela, men man kan även utesluta grädden och bara pudra på socker eller varför inte frosting?

Tallriken under kakan hittar du HÄR

MJUK PEPPARKAKA

Du behöver:

150 g smör
3 st ägg
3.5 dl socker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor från Santa Maria

Gör så här:

1.Värm ugnen till 175 °C.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och smör.  4. Rör ner mjölet, bakpulvret och pepparkakskryddorna i smeten.
5. Häll i smeten i en smord och brödad form.
6.Grädda på galler i ugnens nedre del i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.


Jag älskar struvor och hamstrar sådana under hela december så att jag har ett litet lager som räcker enda fram till påsken hahaha.
Ingen kaka jag skulle ge mig på att försöka baka själv och dessa är ju så speciella att de endast säljs under december, så passa på om du gillar dessa spröda kakor.

Det avlånga fatet med struvorna finns HÄR och de små skålarna HÄR

Burken med nötterna på kommer också från Sthål och är så himla fin, ja varför inte ge bort en sådan istället för en blomma i ”gå-bort-present”, det blir garanterat en succé!

Ha en fortsatt fin kväll!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *