Inredningsnyheterna v.48 / 2022

av | dec 3, 2022 | Okategoriserade

Hej fina vän, vad glad jag blir att du kikar in här idag och vill ta del av min litsa med de senaste inredningsnyheterna som jag snappat upp under min radar.
Vecka 48 i ordningen och årets veckor börjar gå mot sitt slut vilket också märks när det gäller antalet nyheter som presenterats, ja julledigheten verkar komma tidigt i år hos en del, eller också smids det storstilade planer inför 2023, det lär vi få se!

Jag har iallafall bestämt mig för att åka till Maison & Objet i Paris i januari och även Stockholm Furniture Fair i Stockholm i februari, två mässor som jag besökt i stort sett varje år innan pandemin och ser fram emot detta i början på det nya året.

Först ut denna veckan har vi en nyhet som ligger i tiden, anrika Skultuna har nämligen lanserat en alldeles egen julgranskula som passar perfekt i julgranen, men pryder även sin plats överallt i hemmet. Kulan är tillverkad i polerad mässing med Skultuna-sidenband har den en gedigen tyngd.

Ovan i bild ser vi The Elizabeth Chair designad av Ib Kofod Larsen och ett av hans mest ikoniska alster från år 1956  och då med namnet U-56.
Det var nämligen inte förrän  Queen Elizabeth II köpte ett par sådana fåtöljer vid sitt besök i Köpenhamn 1962 , som stolen döptes till  The Elizabeth Chair.
Fåtöljen relanseras nu av Menu i stort sett med samma design och kan fås i antingen ek eller valnöt och sitsen klädd i läder i en rad olika kulörer

Design företaget Klong skickade i veckan ut ett pressmeddelande där de presenterade nyheten Bowie formgiven av Filippa Reuterswärd.
En stilren och vacker detalj för det dukade bordet som skapar festkänsla och träffar varumärket Klong mitt i prick.
Bowie finns både i silver och i guld om di kikar HÄR

Senaste nytt från H&M Home är inget mindre än ett designsamarbete med vad de kallar för ”Smycken för hemmet”
Dessa inredningsdetaljer är framtagna och skapade i samarbete med Amélie Riech och hennes exklusiva smyckesmärke uncommon matters.
Genom att kombinera sin kunskap om mode och arkitektur lanserade designern Amélie Riech sitt skulpturala smyckesmärke  år 2008, och ända sedan dess har uncommon matters fått beröm och uppmärksamhet, och de oemotståndliga smyckena bärs av människor världen över.

Små detaljer som gör stor skillnad för helheten och kollektionen finns ute till försäljning redan nu om du kikar HÄR

Louise Hedström har tagit fram en fin och riktigt smart tamburmajor på hjul för Skandiform.
Här ser vi en möbel där design och funktion går hand i hand så att man kan flytta runt tamburmajoren även när den är full med upphängda plagg, och spana in hjulsaten med 5 hjul vilket gör den extra stabil.

Tipstack till Frida

Rosti’s produkter med Margrethe-skålen i fronten känner de allra flesta till, och nu lanserar de en rad skärbrädor med namnet  Choptima  designade av Halskov & Dalsgaard.
Serien har i all sin enkelhet ett elegant uttryck, och skärbrädan kan inte bara användas på båda sidor, utan med sin stilsäkra design kan den också med fördel användas för servering.
Både formen och färgerna är vackra på Choptima, som finns i Nordic green, Humus och Curry och säljs i set om tre.

I höst lanserar Georg Jensen Damask två designnyheter som passar perfekt på frukostbordet, ja inget slår ett väldukat och inbjudande bord en helgdagsmorgon när man har tid att i lugn och ro njuta av en varm kopp kaffe eller te.
Original Stripe tehuva och kaffevärmare är vävda av 60 % bomull och 40 % linne i två dämpade färger, Light Oak och Light Grey, en vacker och klassisk grå nyans.
Tehuvan och kaffevärmaren är vackra både var för sig och tillsammans, och de går att kombinera med alla våra andra textilier till bordet.

Det senaste när det gäller köksdesign, mjuka rundade former, har vi sett kommit smygande framförallt bland lyxkökstillverkarna, men nu slår denna trend fullt ut överallt.
Ja, rundande kanter på en köksö och nätta väggskåp med räfflad vitrin får gärna sätta karaktären på köket, och addera sen köksdelar med en skulptural och elegant känsla, där mjukt matchas med hårt så är du i hamn.
Ovan i bild ser vi ett tydligt exempel i form av Marbodal’s köksö från Signatur Ekbacken med rundade hörn.
Fotograf: Ragnar Ómarsson  Stylist: Lotta Agaton

Det italienska belysningsföretaget Flos och deras belysningsserie Bellhop designad av den brittiska stjärnduon Edward Barber och Jay Osgerby  år 2017 har fått tillökning i familjen.
Säg hej till Bellhop Wall Up i färgerna gul, brun, röd, duvblå, grå och vit , och den stora skillnaden mellan denna och övriga lampor i samma serie är att denna har skärmen monterad så att ljuset kommer nerifrån och upp.

Ett av mina favorithotell i Stockholm Hotel Diplomat har avbildats som ett tjusigt pepparkakshus nu lagom till julen 2022.
Och detta av en speciell anledning dessutom, man har nämligen startat en auktion/budgivning i samarbete med  World Childhood Foundation och pengarna som genereras kommer att gå till deras arbete för att stödja utsatta barn runt om i världen.

Det fina huset som gjorts av finbagaren på deras systerhotell Villa Dagmar och tog över 50 timmar att bygga och dekorera.
Läs mer om auktionen HÄR

Och på tal om hotell så har ett nytt destinationshotell sett dagens ljus strax utanför Stockholm, ja det jag talar om är Ad Astra by Elit , ett italienskt signaturhotell med premium-approach beläget i vackra Snäckviken söder om Stockholm.
En upplevelse där destinationen är resan, och hotellet har handplockat några av Medelhavets absolut bästa pärlor när det kommer till mat, avkoppling och nöjen, ja allt ifrån italienska restauranger, ett fantastiskt spa och aktiviteter i form av bio och pétanque mm.
Av bilderna att tolka ser det väldigt fint och härligt ut så en vistelse där åker upp på min bucket list.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive förtag som omnämns i texterna ovan

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *