Inredningsnyheterna v.47 /2022

av | nov 26, 2022 | Okategoriserade

Hej!
Sista lördagen i november och dan före första advent som vi alla till mans har längtat efter, eller?
Nyhetsflödet har saktat av en smula inför det som komma skall, men detta till trots så har det varit pressdagar i Stockholm för att hinna visa vårens nyheter innan vintervilan så det finns en del fint att visa i veckans nyhetslista.
Och på tal om vintervila och inte alls inredningsrelaterade så gick ju Börje Salming bort i veckan efter en tids sjukdom.
De flesta av oss bevittnade hans sorti för bara någon vecka sedan, och detta påminner oss om att människan i grund och botten ger allt in i det sista, ta det med dig om det känns tungt någon stund ibland.
Nu åter till nyheterna nedan!

Ett av mina personliga favoritvarumärken när det gäller hemtextilier är definitivt Himla, ett företag som bygger hela sitt koncept kring långsiktiga hållbara kollektioner med modeller av finaste kvalitet som älskas av många.
Produkter som gör det enkelt att uppdatera hemmet med nya accentkulörer av sådant som man redan förälskat sig i och kulörerna är alltid lätta att kombinera om man så vill.
Nu har de släppt färgpaletten för 2023 som innehåller bla Blå Poesi, Pudrig Palette, Grönskande Grönt, Land & Hav mfl.

Nu lanserar Duro Sweden den tredje epoken ur tapetkollektionen Gammalsvenska Klassiker 1850–1950.
I den här kollektionen har fragment från förr omsorgsfullt valts ut och med varsam hand bearbetats till nya tapeter. Vi gör nedslag i fyra stilepoker under en hundraårig period. Från sirlig nyrenässans till nydanande funkis.
Nu släpps epoken 1915–1930. Den innehåller nygamla mönster i Swedish grace och gobeläng.

Har du hunnit höra talas om dansk-japanska The Table Project som precis lanserat sin nya sajt och satsning?
Konceptet erbjuder idel fina produkter till det dukade bordet och bland varumärkena hittar vi bla japanska Arita, kika HÄR för mer info.

Jesper Waldersten är aktuell med sin  tallrikskollektion Everyday contrast  som lanseras i samarbete med Gustavsbergs Porslinsfabrik.
Serien består av 6 svartvita motiv, men tanken är att det ska vara ett levande projekt där nya delar kan tillkomma och andra bytas ut och konstnärens utgångspunkt är t tallrikarna primärt ska användas i vardagen och går att diskas i maskin.
Tipstack till Frida

Rörstrand lanserar fyra nya efterlängtade delar i den populära servisen Ostindia Floris, servisen togs fram 2012 av Caroline Slotte för att hylla att den klassiska servisen Ostindia fyllde 80 år.
Nu utökas äntligen servisen och de nya tillskotten består av en mugg utan hänkel, assiett, salladsskål och ett uppläggningsfat.
Produkterna lanseras med bred distribution 9 januari och förlanseras den 1 december på Iittala Outlet.

Spana in badkaret Swing från badrumstillverkaren Ex.t designat av Fabio Fantolino som nyligen har utsetts till vinnare av Archiproducts Design Awards 2022 i kategorin Badrum
Badkaret i fråga är en modern tolkning av de tidigaste badkaren från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Och här ännu en nyhet till badrummet och denna gången är avsändaren String Furniture som tagit fram den ikoniska Pocket-hyllan i metall för att skapa fin förvaring i nyss nämnda rum eller varför inte köket där man vill ha lättskötta ytor att torka av osv.

I veckan öppnade H&M ägda Arket upp ReArket i Göteborg, en butik med endast produkter som redan varit i någons ägo och lämnats in för att sälja på nytt.
Här kan man hitta produkter när det gäller mode, barnkläder och heminredning och du kan även boka tid för att lämna dina produkter som du kanske tröttnat på så att någon annan kan få glädje av dem, garderobsrensning redan till helgen?

Läs mer om konceptet HÄR

Som du kanske känner till så har den hyllade designstudion Bernadotte & Kylberg  i samarbete med Nordic Nest skapat det svenska designvarumärket NJRD, och nu presenterar NJRD nya färger och produkter som är framtagna med fokus på bestående och funktionell design av hög kvalitet.
Bla kommer den klassiska ullpläden Stripes  i de nya färgerna blå, brun och beige, pläden är tillverkad av 100% ull med ett grafiskt jacquardvävt mönster i form av både enfärgade och randiga block med fransar längs kortsidorna.
Bland nyheterna ser vi även Stripes badhandduk, Special Edition 2022 , en stor handduk i 100% mjuk ekologisk bomullsfrotté med ett grafiskt mönster i form av solida och randiga block.

Även välkända Iittala är inne på det blå spåret inför våren 2023, och lanserar flera ikoniska produkter i 2023 i ultramarinblått, koppar och pomerans. Årets glasfärger förkroppsligar Iittalas unika expertis inom färgat glas, baserad på över 140 års samlad erfarenhet och över tusen hemliga färgrecept från Iittala glasbruk.

Senaste nytt från italienska belysningsföretaget Flos ser du här ovan i bild, nämligen takpendeln Skynest designad av ingen mindre än den holländske designern Marcel Wanders.

String Furniture har adderat nya överskåp med vippdörr till deras sortiment, en produkt som skapar fler användningsområden för Strings ikoniska hyllsystem. 
De nya vippdörrarna möjliggör en personlig och unik förvaringslösning med många olika användningsområden.
Dörrarna går att få i fyra olika färger och i tre olika träslag, vilket gör det enkelt att skapa en unikt personlig känsla i garderoben.
Välj en och samma färg för ett rent och stilfullt uttryck eller mixa ek, valnöt och ask för en maximalt individuell prägel.

Swedese öppnar deras första fysiska butik i deras tidigare showroom på Malmtorgsgatan 5 i Stockholm, och här erbjuds ett urval produkter från deras sortiment tillsammans med utföranden unika för butiken.
I butiken hittar man populära klassiker och framöver planerar man att ta fram nya produkter specifikt för Swedese Brand Store.
Gemensamt för alla möbler är ursprunget och det småländska arvet, designen och den hantverksmässiga produktionen.
Utöver Swedeses egna produkter finns också utvalda accessorarer och designobjekt från lokala formgivare så som Alexandra Nilasdotter, Unni Strid och Veke.

Och ännu en nyhet på plädfronten, ja lagom till julklappsinköpen lanserar dofthuset Byredo deras Alphabeta pläd i en ny grå kulör. Deras lite unika produkter som de lanserar då och då brukar sälja slut i ett nafs så är du intresserad sla ska du slå till nu.

Cura of Sweden som gjort sig kända för deras tyngdtäcken som sägs främja sömnen har nu även lanserat egna sängtextilier av finaste kvalitet, Calm Cotton och Calm Tencel.
Bäddset som förstärker den behagliga känslan och komforten, bilderna ovan är stylade av
Pella Hedeby och bilder av  fotograf @arina.voy

Framgångsagan kring kosmetikaföretaget Caia som grundades av Bianca Ingrosso för ett antal år sedan känner du säkert till, och nu har även deras tjusiga kontor prisats och utsetts till Årets Snyggaste Kontor 2022.
En vit och rosa dröm skapad av CJ Studio, grundat av Charlotta Skog och Jonna Flordal, och själva inspirationen kommer från Familjen och syftar till att kontoret ska kännas generöst, personligt, drömmigt, mjukt och bjuda på det lilla extra,  läs mer här

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan om inget anges i texterna ovan

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *