Inredningsnyheterna v.45 /2022

av | nov 12, 2022 | Affiliate>*Affiliateinlägg med annonslänkar

Hej!
Jaha, då var det minsann lördag igen och dags för inredningsnyheterna från v.45 att visa upp sig och glänsa lite grann här i bloggen.
Veckorna rusar fram ilfart just nu känns det som och innan man vet ordet av är det jul igen, men vi drar väl i handbromsen för en stund och ägnar oss åt nyss nämnda nyhetslista som innehåller en hel del finheter, ja häng med så kikar vi vidare.

Först ut denna veckan har vi Rörstrand som presenterar stengodsservisen Höganäs Keramik Daga,  en servis som formgivits av den lovande och hyllade keramikern Alexandra Nilasdotter.
Daga är en enkel, elegant och lekfull servis av hög kvalitet, anpassad för vardagens olika måltider, från familjefrukostar och fikapauser till en festligare middagsdukning och färgerna är inspirerade av Kullabygdens lera, disiga himlar och senapsgula rapsfält.
Servisen består av mugg, tallrik, assiett, serveringsskål, kopp, kanna i stengods samt träbricka i ek och lanseras 16 januari.

Näst på tur har vi mattillverkaren Kasthall och deras populära matta Feather Limited Edition som nu kommer i fyra nya färgställningar.
Mattorna är tillverkade av garn exklusivt framtagna för denna upplaga och i en limiterad serie som är både numrerade och signerade.

I veckans släpptes Sofia Vusir Jansson (Sofia på Mokkasin) nya bok Hidden Winter , en bok som inspirera till ett fritt skapande med händerna, en bok om vintern och som passar för alla åldrar.
Inspirationen är hämtad från nordiskt kulturhistoriskt hantverk inte minst via nordiskamuseet samlingar, och det är också under dess magiska tak som bokens fotografier kommit till.

 

Hanna Wendelbo ovan i bild som ursprungligen är en jätteduktigt tapetdesigner sadlade ju om för några år sedan för att satsa dels på blomsterodling och ”blomsterpill” men även att sätta sina mönster på annat än just tapeter.
Två av de senaste samarbetena som Hanna är aktuell med just nu är blommönstret överst skapat till IKEA och mönstret nederst som får ta plats på nattkläder, smycken osv är framtaget för Lindex, en kollektion som premiärvisades i Stockholm nu i helgen.

Under nästan två decennier av samarbete med Magis har formgivaren Konstantin Grcic presenterat några av de mest vågade projekten i varumärkets kollektion och byggt en stark, kärleksfull relation med företaget.
Hans senaste verk är stolen i bild som heter Aka och denna är ännu ett bevis på hur Grcics tillvägagångssätt perfekt matchar varumärkets kärnvärde.

Layered är aktuella dels med den nya rutiga mattan Avenue  samt även deras egen mattrengöring med tillbehör för att  skydda mot fläckar och spill med impregnering och mattrengöring för fläckar som redan uppstått, se mer HÄR

I ett nytt samarbete tolkas Insjöns Väveri’s Insjöns Väveri’s mönsterskatt av formgivaren och keramikern Lena Mäcs. Resultatet ser vi ovan, en unik, limiterad kollektion keramik inspirerad av Insjöns väveris klassiska mönster.
Kollektionen säljs endast i butiken i Insjön, Dalarna, samt på NK i Stockholm.

Under 2023 uppmärksammar Iittala formgivaren Alvar Aalto’s 125-åriga födelsedag med att lansera två nya vaser och en skål från Alvar Aaltos originalkollektion från 1936.
De ursprungliga formerna från kollektionen är anpassade för dagens behov och mångsidiga blomsterarrangemang, och färgerna följer originalpaletten från 1930-talet.
Iittala återintroducerar även en munblåst glaskollektion formgiven av Aino och Alvar Aalto, exklusivt för 2023.

För 59:onde året i rad presenterade Royal Copenhagen nu i veckan deras utställning med vackert dukade julbord i butiken på Ströget i Köpenhamn.
En fin tradition som startade 1963 och till borden med dess olika teman bjuder man årligen in en rad namnkunniga danska personligheter som får sätta sin egen prägel.
Bordet ovan är skapat av  Vang Stengaards julbord med styling av Cille Grut.

Fotograf JEPPE BJØRN

Med lampan ovan i bild hyllar italienska Flos enkelheten, en glasklar cylinder designad av Guglielmo Poletti som bär namnet To-Tie.
Aluminiumstången i mitten har två funktioner, dels som handtag när man vill flytta lampan och dels för att dölja lampans LED.

Monica Förster har tillsammans med det bosniska designvarumärket Zanat utvecklat Scentainern, ett fantastiskt sätt att återanvända överblivna träflisor och en perfekt kombination av doft och design.

Spana in Reflection Vase från Hein studio en nyhet som släpps till butik i november, en uppföljare på deras storsäljande Ostrea, även denna lika fin med som utan innehåll.

Tipstack till Frida

Svenska Pholc är aktuella med nyheten Aline pendant lamp formgiven av Afteroom.

Midnatt har lanserat fina broderade servetter med Charms är inspirerade av berlock-armbanden från 90-talet med motiv hämtade från naturen samt  Happy med smileys i fyra olika färger
Alla Midnatts produkter är av ekologisk bomull. De är tillverkade i Tamil Nadu i Indien, där textilproduktion och bomullsodling sker i nära anslutning till varandra.

Spana in den tuffa knäckebrödsväskan som är ett samarbete mellan Tärnsjö Garveri   och Leksands Knäckebröd
Ett samarbete med namnet ”Trekanten” och som alltid när det gäller Tärnsjö Garveri handgjort av finatse läder.

Årets julkollektion från Mateus är inspirerad av den traditionsenliga julen och karaktäriseras av handmålade lingonkvistar och mistlar.
Julkollektionen består av en assiett, en tallrik och en mugg och
är i likhet med alla Mateus kollektioner tillverkade för hand, vilket ger varje produkt en unik individuell prägel. Julmönstret är målat i redan existerande färger från Mateus färgpalett vilket gör det enkelt att kombinera med produkter från det ordinarie sortimentet.

Sist ut i detta inlägget har vi något så ovanligt som en specialdesignad flygel, ja du läste rätt och inte vilken flygel som helst.
Flygeln i fråga är designad för Steinway & Son av ingen mindre är den italienska designern med bas i Stockholm Luca Nichetto , en vacker vinröd historia med rundade former och mässingsdetaljer.

*samtliga bilder i detta inlägget, där inget annat anges, är pressbilder från de respektive företag som omnämns i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *