Weekend på Sparrow

av | sep 9, 2022 | Uncategorized

Hej fina bloggkompis hoppas att allt är fint med Dig?

Först måste jag ursäkta mig eftersom jag inte hunnit kika in här på evigheter, det har liksom inte hunnits med eftersom jag haft fullt upp först i Stockholm och sen flög vi vidare till Paris för Maison & Objet och Paris Design Week …
Dessutom har jag lyckats få någon typ av ögoninflammation som gör väldigt ont minst sagt så att redigera bilder eller att som nu sitta vid skärmen funkar riktigt dåligt.
Men nu kikar jag iallafall in en vända för att visa ett helt koppel med bilder från förra helgen i storstan.

Vi checkade in på ett nytt hotell för vår del, nämligen The Sparrow Hotel på Stureplan/Humlegården som alltså ligger väldigt centralt kan man säga.
Ett lite mindre hotell i boutique sekelskifteshotell som jag velat testa enda sedan det öppnande och nu var det alltså äntligen dax!

Alla rummen är unika i sig och väldigt härlig stil, gott om plats och mycket ska sängar från Dux.

Om man som en prinsessa i sängen ovan? Berättar snart så häng med!

Första kvällen hade vi bokat bord på Matbaren /Mathias Dahlgren, en favorit i stockholm där vi nästan alltid äter när vi är i stan och man blir aldrig besviken.
Jag älskar interiören av Ilse Crawford som varit densamma sendan de öppnade och här känner man sig som hemma, ja hemtrevligheten och det skandinaviska genomsyrar hela lokalen.
Själva menyn består av mellanrätter som man väljer efter hand som man känner att man orkar med, ja man tenderar att vilja ha alla rätterna nämligen…

Denna gången valde jag favoriter som ofta brukar finnas på menyn på hösten, ja deras havskräftor är to die for precis som den nordiska sashimin med både lax och mört viltkött, chips med löjrom och faktiskt även en torskrätt med kantareller och dumplings som inte kom med på bild…

Mathias Dahlgen precis som många andra namnkunniga mästerkockar har givit ut en handfull med kokböcker, jag har alla utom den senaste Mat i Sommartid…ja det går ju att råda bot på.

Vaknade upp här efter en jätteskön natts sömn och trots att hotellet ligger mitt i smeten och att det var lördag med mycket fest på stan så var det knäpptyst och väldigt bra luft/renlighet i rummet så man vaknade verkligen utvilad.

Hotellet har en magiskt fin interiör och bara trappan ner till hotellfrukosten är ju värd att visa upp här i inlägget.

Älskar sekelskiftesdetaljer som dessa, helt omöjliga att återskapa idag trots att utvecklingen gått framåt på många andra plan.

Frukosten serveras i hotellets bistro med samma namn, där serveras smårätter med franska influenser under kvällstid och denna i regi av nyss nämnda Mathias Dahlgren.
På morgonen serveras här en av de finaste och mest välsmakande hotellfrukostar som jag varit med om och det fanns tex obegränsat med perfekt mogna avokados som man kunde göra sin egen avokadotoast med, supergott nybakt rågbröd, croissanter, perfekt kokta som var supergoda och inte minst en buffé med små fat av allt som byttes ut och fylldes på hela tiden

På söndagen strosade vi runt i Stockholm och njöt av sensommarsolen, fikade, fick se Beridna Högvakten med deras ståtliga höstar på väg tillbaka från Kungliga Slottet till h´Hovstallet.
Kikade inom, Svenskt Tenn, NK och några andra favoriter och på kvällen åt vi vi middag på Sturehof som alltid är ett säkert kort och som dessutom ligger 2 min från hotellet.
Med detta sagt, det var en strålande fin helg i Stockholm och bra uppladdning inför ett race med öppningen av Stockholm Design Week på måndagen som jag återkommer till senare.

Ha en fin fredag!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *