Min loppissommar

av | aug 11, 2022 | Okategoriserade

Hej där, vad glad jag blir att du kommer på besök här hos mig!
Sommarvärmen är åter med besked, lusten att sitta inne och skiva blogginlägg tryter en smula i ärlighetens namn, men tänker att visa mina loppisfynd nu i sommar kan jag ju mäkta med.
Jo, jag har besökt några loppisar och vintagebutiker där tillfälle givits nu i sommar, här i Torekov, i Båstad, i Fiskebäckskil, på Österlen osv.
Tilläggas bör att jag har varit kräsen och verkligen bara köpt sådant som jag verkligen gillar lite extra och inget ”bra att ha”.
Nu kikar vi vidare här!

En hel massa fint porslin och keramik har jag hittat som på mitt sätt passar perfekt ihop, fina vintagetips från välkända Rörstrand och Gustavsberg osv och jag älskar allihop.
Kanske inte några direkta fynd men väl värda priset för mig.

Det stora mörkgula fatet och den bruna blommiga textilier som ska få agera bordsduk här hos oss hittade jag hos Helena Rääf här i Torekov vid två olika tillfällen och är så förtjust i båda två.

De små blomformade ljusstakarna där man måste använda små smala julgransljus hittade jag på en loppis i Fiskebäckskil när vi var där.
Vid samma tillfälle hittade jag även suffléformar från Kosta Boda av Signe Persson Melin, en pläd av ull och en matta, men det  kom inte med vid dettas bildsvepet

Den jättegamla soppterrinen från Gustavsberg har även ett helt fläckfritt tjusigt lock, men här hemma har terrinen fått den äran att bära lökar av olika slag framme i köket!

De välkända soppskålarna som man använder till gratinerad fransk löksoppa för 10 kr styck (kostar 100 kr i butik) , så användbara även till annat.

Kannan av glas med svart handtag minns jag att min mormor hade en liknande när jag var liten.
Denna kannan hittade jag när vi hade loppis hos Helena Rääf och denna enligt henne från 20-talet.
Men, det där med ålder osv spelar mig ingen roll så länge det är något som jag gillar.

Och mera med ålder på pränt, den klassiska kammarljusstaken från Skultuna med ålder på pränt på den lilla skruven vid sidan anger året 1978.
Denna köpte jag i Fiskebäckskil i en liten familjeägd butik där man kan köpa lite gammalt och lite nytt under några veckor på sommaren då barnbarnen vill ”leka affär”.

På samma ställe fick jag böna och be att få köpa ett gammalt rakt Höganäskrus som det visade sig var lika gammalt som huset där den stod och som tillhört den trevlige herrns mamma ( han med barnbarnen).
Först var det blankt nej men jag gav mig inte utan traskade dit igen dagen efter, stack in huvudet och frågade: ”Ni har väl inte ändrat er?”
Och jo, trägen vinner, efter lite småprat osv så fick jag äntligen köpa valfritt krus med hem till Torekov.
Så glad för kruset, mötet med herrn med barnbarnen och storyn i sig.

Kram

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *