Bara vara hemma

Torsdag i augusti, värmebölja i hela landet om än väldigt tillfällig har jag förstått eftersom det vankas nytt och sämre väder redan imorgon.
Vi är hemma från Österlen, det blev ju bara en kortvisit med anledning av besöket hos Karl-Fredrik på Eklaholm, men blev faktiskt sugen på att åka dit snart igen om det bara gick att boka ngt bra boende, men allt verkar fullbokat, tyvärr.

Jag har fler bilder och tips att dela med mig av från Österlen, men pausar detta en stund för ett helt annat inslag, nämligen vardagen hemmavid.
Inte så fy skam den heller även om en sommar utan en massa märkvärdigt att visa på Instagram inte verkar vara sommar för en del….

Jo, man kan fara hit än dit, boka dyra hotellrum med sämre standard än hemma, sova i en dålig säng, äta dyra middagar som känner att ”detta kunde jag gjort bättre själv, inte alltid men ibland.
Man kan förundras över allt vackert som finns där men inte här…ha ångest en stund eftersom ”alla andras sommar verkar bättre….
Eller så kan gå utanför dörren hemmavid gå 5 min till badbryggorna, bada i kristallklart vatten igen och igen, vila en stund på klipporna och sen köpa nykokta skaldjur och bröd och äta i all sin enkelhet just där utan krusiduller och sen ta ett dopp igen för att tvätta händerna ….”

Att vila i solen på klipporna gillas av samtliga vår lilla trio.
Lille Agathon trotsade sturskt förbudsskyltar och tog ett litet dopp från badstegen för att kyla sig en smula och somnade sen i husses famn…

Köpa med sig sockerbullar med riktigt god vaniljkräm i mitten hos Torekovs old fashion bageri, lilla söta Rapps Bageri som ligger så gömt bakom brandstationen att det knappt syns, men vet man då vet man …

Det bästa sättet att äta skaldjur syns ovan i bild.
nykokta utan vare sig majonnäs, aioli osv utan baka precis som de är på en solvarm klippa.
min favorit är alltid havskräftor, det slår de små röda rackarna och t om hummer om du frågar mig.

Sista doppet för dagen och då en lite varmare badrock av frotté som jag fått så mycket spontant beröm för i byn och många frågor på från er.
Den är vare sig klumpig eller tung som en del badrockar ibland är, utan väldigt lätt och skön samt väldigt fin i sin kulör (finns även blå).
Och att denna är nedsatt med 50% verkar helt ofattbart, men det är den om du kikar in HÄR

Nej, må aldrig Instagram förvrida huvudet på dig och få dig att tro att det verkliga livet är det som visas på din skärm.
Ta det med en nypa salt och läs ”mellan raderna” och var snäll mot dig själv och den version av bästa sommarn som du skapat för Dig.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.