Den (o)perfekta sommaren…

av | jul 22, 2022 | Okategoriserade

*Varning för långt inlägg med personliga funderingar.

Hej fina vän vad glad jag blir att du kikar in hos mig, det är absolut inget som jag tar för självklart.
Detta inlägget innehåller mycket text och lite bilder, så bir det inland när man vill lätta på trycket bland sina funderingar.
Perfektion.
En bild på Instagram visar inte hela sanningen, inte hos någon, nästan aldrig.
Kanske värt att ha med i tanken när man skrollar förbi alla de perfekta somrar och semestrar som visas upp som på löpande band på Instagram just nu.
Alla och en var bär vi på vår verklighet, tråkiga händelser och problem som inte ryms på socialamaedier, saker som aldrig visas upp eller ens benämns, och kanske brer man på med härlighet för att bevisa motsatsen som man har inombords…
Jag hör många som säger att de mår dåligt av detta och att jämföra sig själv med allt det underbara och inte så sällan ouppnåeliga för ”vanligt folk”, som radas upp dag ut och dag in.
Ångest och deppighet över att inte uppleva sitt liv lika fulländat som på Instagram vittnar många om, ja så pass att man väljer att stänga av för att slippa se, för att det blir för mycket att ta in när man själv upplever sitt liv som trist och alldagligt.
Att på så sätt slippa att jämföra sig själv och sitt eget liv osv, och det är djupt tragiskt att så många känner så.
Jag personligen hamnar på gränsen där ganska ofta, och tänker hur är det ens möjligt att människor har det så?
Liv där inget någonsin verkar omöjligt, och allt bara rullar på friktionsfritt.
Som tur är har jag mitt bollplank här hemma, min 18 år äldre man som är betydligt mindre ”förstörd av sociala medier” som synar bluffen och tar mig till sans…
Så mitt tips är att kika på allt härligt om du har lust och att du känner dig glad efteråt.
Om inte låt bli och lägg telefonen åt sidan.

Vår allas sommar pågår inte på Instagram utan här och nu i verkliga livet och DIN perfekta sommar avgör bara du och din magkänsla.
Njut på ditt vis, ägna sommaren åt att må så bra du bara kan och strunta i måsten och krav om det går.
Min sommar just nu är ganska bedrövlig, lapar såren efter massiv brännmanetsattack igår och har dessutom blivit dunderförkyld med halsont osv och så trött att jag knappt orkar gå upp ur sängen, så här ligger jag och funderar.
Med detta sagt, du är inte ensam om att bli berörd, må dåligt över allt det perfekta osv men jag vet att du är klok och kan ta till dig rådet: Allt är inte ens i närheten av sanningen.
Aldrig och oavsett årstid.
Dela gärna dina egna tankar, att känna att man inte är ensam i sina funderingar kan hjälpa andra, så tänkte jag när jag skrev detta inlägget.

Kram

Vill du spana in mitt sovrum i mera tillrättalagt tillstånd så kika in HÄR och hur jag tänkt göra det sommarfint HÄR men inte orkat detta ännu..

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *