Inredningsnyheterna v.27 / 2022

av | jul 9, 2022 | Okategoriserade

Hej!

Nyhetslistorna duggar tätt nu kan man säga, det var ju så sent som i måndags som den förra listan kom upp pga tekniskt bloggstrul under helgen, och nu är det dags igen med veckans lista!
Ja, dags att spana in listan för v.27, en vecka som kantats Almedalsveckan och politiskt turbulens i England bland annat.
Inredningsnyheter har också presenterats om än en liten skara, men man ska vara glad för det lilla, inte sant?

Nu kikar vi vidare, häng med!

Ursäkta bildbomben här ovan men jag gillar verkligen hela settingen och designen för de produkter som är resultatet av det fortsatta samarbetet mellan Zara Home och den välkände designern Vincent van Duysen, en kollektion med tidliga influenser från barockens era.

Storslagna bilder dessutom av Fabien Baron .

Nyhet nummer två är av det mer tragiska slaget, i början av veckan nåddes vi nämligen av nyheten att Marcus Fair som grundade designplattformen Dezeen och som sedan dess varit dess chefredaktör hastigt gått bort i en ålder av 54 år.
Dezeen är och kommer förhoppningsvis fortsätta att vara ett av de ledande design-, arkitektur och inredningsforumen med läsare och följare från hela världen, och årligen publicerar de den prestigefyllda Dezeen Awards där där världens bästa design prisas i olika kategorier.

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från danska Menu som ständigt tycks ha nyheter på lut att presentera.
Denna gången ser vi skrivbordet ovan i bild med oval form och där man smart kan integrera fula sladdar som man inte vill ha synliga.
Skrivbordet i fråga heter Eclipse Desk och är designat av Fred Rigby Studio
Med bland nyheterna fanns det även en rad nya lampor och en av dessa är bordslampan Column som är uppladdningsbar/bärbar och som kommer i borstad aluminium, läs mer HÄR

Spana in takarmaturen Plivello  designad av den danska formgivaren @christiantroels för belysningsföretaget Le Klint .
En nyhet som presenterades under 3 Days of Design nyligen och som kommer ut på markanden i september.

Och ännu en nyhet på belysningsfronten, ingen nyhet i sig när det gäller själva designen, men nu kommer den välkända armaturen Mayday från Flos designad av Konstantin Grcic  i en rad olika utföranden väl värda att uppmärksamma lite extra.
En lampa som funkar för såväl inne som utomhusbruk, går att ställa på ett bord eller hänga upp i den lilla kroken på toppen.

Det blir många nyheter från våra danska grannar i detta inlägget, och inget undantag från detta när det gäller nyheterna ovan.
Här ser vi nämligen nytillskott till accessoarkollektionen Collect designad av Space Copenhagen för designvarumärket &tradition.
En uppdatering med krukor i nya storlekar, en värmande pläd samt gasen och karaffen som är superfina i nya nyanser på glaset.

Le Creuset är ett varumärk som jag själv tycker om väldigt mycket och använder deras klassiska gjutjärnspannor, ugnsformar av keramik osv så så gott som dagligen i min matlagning.
Senaste nytt från dem är en limiterad kollektion med influenser från Provance och som går under Olive Branch Collection.

Nu lanserar Duro Sweden årets Limited Edition, en tapetkollektion finns hos utvalda återförsäljare och på durosweden.se under en begränsad tid. Den består av två̊ mönster, en gammal favorit i nya toner och en helt ny enfärgad yta att matcha med.
Limited Edition finns att köpa hos utvalda återförsäljare och på durosweden.se till den 28 februari 2023 med reservation för slutförsäljning. Kollektionen består av två mönster i två färgställningar, Astrid och Cotton i grönt och grått.

För första gången någonsin hos danska Handvärk ser vi nu en kollektion med runda soffbord där minimalistiskt stål möter runda marmorskivor i olika nyanser .
De nya borden kan fås med underrede av antigen svart eller rostfritt utförande och dessa blir en perfekt match till bordsskivorna som skiftar från guldbrunt till varmbeige.

I måndags var det dags för Guide Michelins årliga presentation av de nordiska stjärnrestaurangerna på listan.
Årets gala ägde rum i konserthuset i Stavanger i Norge, och nu kunde åter pristagarna finnas på plats efter flera år med restriktioner pga pandemin.
Den första av de svenska stjärnorna  att presenteras var Nour, krögaren Sayan Isakssons restaurang som hade nyöppning i i Townhouse Nosh and Chow i Stockholm i höstas.
Därefter fick Stockholmskrogen Adam & Albin en välförtjänt stjärna samt hör och häpna  Knytaforsen i som slog upp portarna så sent som i början av 2021.
En restaurang mitt ute i skogen utanför Halmstad skulle man kunna  säga och som drivs av paret Nicolai och Eva Tram, som enligt Guide Michelin verkar ha ”mat i sitt DNA”, och som vidare beskriver restaurangen som unik, intim, personlig och nära naturen.
Ett ställe som även har en villa där man kan övernatta i samband med själva matupplevelsen och inte minst eftersom de finns ett stenkast från där vi bor har funnits på min önskelista redan sedan förra året.
Antagligen borde vi bokat då och inte nu, jag antar att det blir allt svårare att få ett bord när man nått stjärnstatus.


I helgen har det varit premiär för sommarens utställningar hos Blå Hallen i Höganäs och idag har jag faktiskt varit där som många andra, håll utkik för det kommer ett inlägg här snart!

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag om inget annat anges i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *